Spor Toto 2. Lig'de 2011-2012 sezonunda takımların mücadele edeceği gruplar belli oldu.

Olimpiyatevi'nde gerçekleştirilen organizasyonda, Spor Toto 2. Lig'de yer alan 34 takımın kırmızı ve beyaz adlarıyla iki ayrı gruba yer aldı. Takımların gruplara dağılımı ise şöyle oldu:

Kırmızı Grup:


Adana Demirspor, Kızılcahamamspor, Etimesgut Şekerspor, Bandırmaspor, Mardinspor, Adıyamanspor, Denizli Belediyespor, Alanyaspor, Fethiyespor, Altınordu, Ünyespor, Körfezspor, Eyüpspor, Kırklarelispor, Sarıyer, Çankırı Belediyespor, 1461 Trabzon.

Beyaz Grup:

İskenderun Demir Çelikspor, BUGSAŞ Spor, Balıkesirspor, Yeni Malatyaspor, Diyarbakırspor, Şanlıurfaspor, Turgutluspor, Konya Torku Şekerspor, Altay, Tokatspor, Bozüyükspor, Kocaelispor, Gaziosmanpaşaspor, Tepecikspor, Pendikspor, Çorumspor, Ofspor.

Spor Toto 2. Lig'de sezonun 10 Eylül 2011 tarihinde başlayacağı belirtilirken, fikstür çekiminin ise 21 Ağustos Pazar günü Ankara Crowne Plaza Oteli'nde olacağı bildirildi.

Lig statüsüne göre, gruplarını ilk sırada tamamlayan takımlar doğrudan Bank Asya 1. Lig'e yükselecek.

Her grubu 2., 3., 4. ve 5. bitiren takımlar play-off oynama hakkını kazanacak.

Play-off karşılaşmaları tek maç eleme usulüne göre oynanacak.

Finali kazanan takım Bank Asya 1.Lig'e yükselecek son ekip olacak.

Ayrıca, Spor Toto 2. Lig gruplarında 15, 16 ve 17. sıraları alan toplam 6 takım, Spor Toto 3. Lig'e düşecek.


MURAT HAŞHAŞ
GRUBU DEĞERLENDİRDİ

Zorlu bir grupta yer aldıklarını söyleyen 2. Başkan Murat Haşhaş , önemli olanın zoru başarmak olduğunu söyledi.

Haşhaş , "Takımımız 17 takımın yer aldığı beyaz grupta mücadele edecek. Grupta 10 takım bizim gibi şampiyonluğa oynayan güçlü takımlar. Zorlu bir gruba düştüğümüzün farkındayız. Ama önemli olan zoru başarmaktır. Geçtiğimiz sezon herkes gördü ki, güçlü takımlara karşı çok iyi mücadele ediyoruz. Ben inanıyorum ki, takımımız bu sezonda üstün bir performans sergileyerek, hedefe ulaşacak. Ben bu anlamda gerek teknik heyet gerekse futbolcularıma güveniyorum. Bundan hiç kimsenin de şüphesi olmasın" dedi.

Transfer çalışmalarının sürdüğünü belirten Murat Haşhaş , ilçenin desteğinin de önemli olduğunu vurguladı. Haşhaş, " Hasan Saka Hocamızın raporu doğrultusunda birkaç transfer daha yapacağız. Bu konuda görüşmelerimiz devam ediyor. Kısa sürede hocamızın istediği mevkilere transfer yapacağız.Ligde 32 karşılaşma oynayacağız. Maçlar 90 dakika ve bu 90 dakikada her şey olabilir. Bizim tek istediğimiz mülki amirlerimizin ve taraftarlarımızın her maçta yanımızda olmalarıdır. Taraftarlarımız ne olursa olsun takımlarını maç sonuna kadar desteklesin. Çünkü bu desteğe çok ihtiyacımız var. Özellikle bu zorlu grupta iç saha maçları bizim için büyük önem taşıyor. İç sahada kaybedeceğimiz puanlar kan kaybetmemize neden olur. Teknik heyet ve futbolcular bunun bilinci içersinde hareket ediyor.. Biz takım olarak bu sezon hedefimize ulaşmak istiyoruz. Yönetim, teknik heyet, futbolcular, mülki amirler, medya ve taraftarlar olarak kenetlenerek takıma her zaman sahip çıkmalıyız. Silivri de gerçekleştirdiğimiz ikinci etap kamp çalışmalarımız gayet verimli geçti. Hazırlık karşılaşmalarında takımımız iyi bir performans ortaya koydu. Birkaç eksiğimiz var. Bu eksikleri de kendi tesislerimizde yapacağımız çalışmalarda gidererek, sezona hazır hale geleceğiz" ifadelerini kullandı.

Murat Haşhaş , ayrıca takıma desteklerini esirgemeyen Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Erhan Erol ve mülki amirlere, ayrıca kamp çalışmalarında kendilerini yalnız bırakmayan basın mensuplarına teşekkür etti.

EROL EFTEKİN