Erol AKKIR/ANTALYA, () - TÜRKİYE'nin 5'inci yüz nakilli hastası Recep Sert ile 7'nci yüz nakillisi Recep Kaya'nın boğazlarında nefes almak için açılan delikler, bugün operasyonla kapatıldı. Sert ve Kaya, burun ve ağız yoluyla nefes alıp verebilecek.
Bursa'nın İnegöl ilçesinde temizlediği tüfeğin ateş alması sonucu yüzünden yaralanan Recep Sert'e, 18 Temmuz 2013'te Akdeniz Üniversitesi Hastanesi'nde Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ömer Özkan ve ekibi tarafından yüz ve çene nakli gerçekleştirildi. Naklin ardından bir süre sonra taburcu edilen Sert, memleketine döndü. Kardeşinin böbrek nakli için Akdeniz Üniversitesi Hastanesi'ne gelen Esma Aykul ile nişanlanan Sert, bugün Prof. Dr. Ömer Özkan tarafından ameliyata alındı. Sert'in boğazında nefes alıp vermek için kullandığı delik kapatıldı. Operasyonda ayrıca boyun altındaki deri sarkmaları alındı, alın germe işlemi yapıldı. Yaklaşık 2 saat süren operasyon sonrasında plastik cerrahi kliniğindeki odasına alınan Recep Sert'in sağlık durumunun çok iyi olduğu ve artık nefes alma ve konuşmakta zorluk yaşamayacağı belirtildi.
28 Aralık 2013 günü yapılan ameliyatla Türkiye'nin 7'nci yüz nakillisi Recep Kaya'nın boğazındaki delik de yine Prof. Dr. Ömer Özkan tarafından yapılan ameliyatla kapatıldı. Başarılı geçen operasyon sonrası Recep Kaya da nakilden sonra ilk kez üst solunum yollarından nefes aldı.

FOTOĞRAFLI