Erol AKKIR/ ANTALYA, () - TÜRKİYE'nin ilk yüz nakline imza atan ünlü plastik cerrah Prof. Dr. Ömer Özkan, iki kadın meslektaşıyla birlikte 'Ömer Özkan Klinik' adlı estetik kliniğini hizmete açtı.
Türkiye'nin ilk yüz naklini yaparak tıp literatürüne adını yazdıran Akdeniz Üniversitesi (AÜ) Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ömer Özkan, meslektaşları Opr. Dr. Anı Çinpolat ve Opr. Dr. Gamze Bektaş ile estetik kliniği açtı. Arapsuyu Mahallesi, Atatürk Bulvarı, M. Gökay Plaza'da hizmet verecek kliniğin adı 'Ömer Özkan Klinik' oldu. Meslektaşlarının tebriklerini kabul eden Prof. Dr. Özkan, "Antalya'da eksikliği hissedilen estetiğin güvenle birleştiği, ileri seviye teknoloji ile donatılmış bir kliniği hizmete açtık" dedi.
ESTETİK VE CERRAHİ AMELİYATLAR
Akdeniz Üniversitesi Hastanesi'nde ihtisasını tamamlayan Opr. Dr. Gamze Bektaş, "Başta cilt bakımı, estetik ve güzellik olmak üzere tüm deri problemleri üzerine profesyonel anlamda hizmet verecek klinikte, tüm estetik ve cerrahi ameliyatların yanı sıra, botox, dolgu, PRP, fibroblast kültürü, örümcek ağı, mezoterapi, saç ekimi, laser epilasyon, ultrason ile yüz gençleştirme, radyofrekans ile vücut sıkılaştırma operasyonlarını yapabiliyoruz" diye konuştu.
PROFESYONEL HİZMET VERECEK
Ömer Özkan Klinik'te tüm hizmetlerin profesyonel anlamda verildiğini söyleyen Opr. Dr. Anı Çinpolat ise şöyle konuştu:
"Kliniği açmamıza neden olan temel sebep Antalya'da sunduğumuz hizmetleri yapabilecek bir kuruluşun olmamasıydı. Bu uygulamaları yapanların da ehil olmayan kişilerce ehil olmayan yerlerde yapılmaya çalışılmasıydı. Kamu kurumlarına yanlış uygulamalar sonucu birçok yan etkiye maruz kalarak mağdur olan çok sayıda hastayla karşılaşılıyor. Bu tip mağduriyetlerin yaşanmaması ve doğru uygulamaların yapılacağı bir klinik açıp hizmet vermek çıkış noktamız oldu. Sunduğumuz hizmet Antalya ve bölgemiz için önemli bir ilk olacak."
Açılışta misafirlere klinikte kullanılacak yeni cihazlar hakkında bilgiler verildi.
DÜNYANIN TANIDIĞI EKİBİN LİDERİ
AÜ Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Anabilim Dalı öğretim üyesi Prof. Dr. Ömer Özkan ve ekibi, Türkiye'nin ilk çift kol, ilk yüz ve dünyada kadavradan ilk rahim naklini gerçekleştirdi. 25 Eylül 2010'da ilk çift kol naklini gerçekleştiren ekibin lideri Prof. Dr. Özkan, 9 Ağustos 2011'de Derya Sert'e dünyanın ilk kadavradan rahim naklini yaptı. Prof. Dr. Ömer Özkan, 20 Ocak 2012 tarihinde ise Türkiye'nin ilk dünyanın 16'ncı yüz naklini Uğur Acar'a yaparak tıp literatürüne adını yazdırdı. Özkan, daha sonra sırasıyla Turan Çolak, Recep Sert, Recep Kaya ve Salih Üslün'e yüz nakli yaptı.

FOTOĞRAFLI