Harun GÖKÇEOĞLU / YOZGAT, () - YOZGAT'ın Yerköy ilçesinde, bir hafta önce Hac’dan dönen 82 yaşındaki Hasan Yılmaz 'MERS virüsü' şüphesiyle Yozgat Devlet Hastanesi'nde gözetim altına alındı.
Yerköy'de yaşayan ve geçen hafta hacdan dönen Hasan Yılmaz, dün gece rahatsızlanınca ailesi 112'i aradı. Gelen sağlık ekibi MERS virisü belirtileri gözlenen Yılmaz'ı ambulansla Yozgat Devlet Hastanesi'ne kaldırdı. Hasta gelmeden önce Yozgat Devlet Hastanesi Acil Servisi ise hasta kabulünü kapattı. Hastalar ise Üniversite Hastanesine yönlendirildi. Bu sırada sağlık görevlileri ile olayı takip eden basın mensuplarına maske ve eldiven dağıtıldı. Hastane çevresinde güvenlik önlemi alınırken, görevliler hastanın bulunduğu bölüme sağlık görevlileri dışında girişlere izin vermedi.
KIZI: GELDİĞİNDE GAYET SAĞLIKLIYDI
Hasan Yılmaz'ın kızı, babasının geçen Perşembe günü hacdan geldiğini belirterek, "Babam geldiğinde gayet sağlıklı ve bir sıkıntısı yoktu. Akşam rahatsızlanınca bana söylediler. Ben de hastaneye getirmelerini istedim" dedi.
Yozgat Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreter Yardımcısı Dr. Cahit Kayhan, hastanın geçen hafta hacdan geldiğini belirterek şu bilgileri verdi:
"Hastamızın hacda mers virüsü kapmış olacağı şüphesiyle hastaneye getirildi. Hastanemizde gerekli izalasyonlar yapıldı. Ancak hastanın şu an hastalığın belirtilerinden olan yüksek ateş yok. Gerekli tahliller yapıldıktan sonra durum netleşecek." 

FOTOĞRAFLI