Taha AYHAN/MALATYA, () - İNÖNÜ Üniversitesi Turgut Özal Tıp Merkezi'ne, 4 yıldızlı otel konseptinde 101 odalı, 202 yataklı konuk evi yapıldı. 17 Nisan'da açılacak konuk evinden hasta ve hasta yakınları ücretsiz yararlanabilecek.
17 Nisan'da açılışı yapılacak olan Mehmet Şahin Nalbant Konuk Evi'nde Turgut Özal Tıp Merkezi'nde tedavi gören hasta ve hasta yakınları faydalanacak. 4 yıldızlı otel konseptinde 101 odalı, 202 yataklı konuk evinin mevcut hastane oteli ile birlikte yılda 100 binden fazla misafiri ağırlaması bekleniyor. 10,5 milyon liraya mal olan konuk evinden maddi durumu iyi olmayanların ücretsiz yararlanacağını belirten İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kızılay, şöyle konuştu:
"İnönü Üniversitesi Mehmet Şahin Nalbant hasta ve hasta yakınları Konuk Evi'nin 17 Nisan'da açılışını gerçekleştireceğiz. Bu açılışımızı konuk evimize yüzde 70 destek veren İstanbullu iş adamı Şahin Nalbant ile gerçekleştireceğiz. Burası 101 odalı, 202 yataklı hasta ve hasta yakınları konuk evi ve 4 yıldızlı otel konseptinde. Kontrole gelen hastalar ile hastaların yakınları burada konaklayacaklar. Misafirlerimize kahvaltı ve akşam yemeği vereceğiz, burası tamamıyla yarı pansiyon bir konaklama olacak. Kanser hastanemizi açtığımız zaman belki burası bile yetmeyecek. Şuan için burası ihtiyacı tümüyle karşılayacak"
Rektör Kızılay, projeyi üstlenen hayırsever iş insanı Mehmet Şahin Nalbant'a 17 Nisan'da törenle fahri doktora vereceklerini ve ardından konukevinin açılışının yapılacağını sözlerine ekledi.

FOTOĞRAFLI