Halil İbrahim YEL/TOKAT, () - TOKAT Gaziosmanpaşa Üniversitesi Tıp Fakültesi Enfeksiyon Hastalıkları Ana Bilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Hüseyin Şener Barut, son üç yılda kentte Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) hastası sayısında azalma olduğunu söyledi. 
Bahar ve yaz aylarında görülen ve genellikle kene ısırması sonrası bulaşan KKKA hastalığı bu yıl kentte şu ana kadar 18 kişide görüldü. Kene ısırması sonrası Gaziosmanpaşa Üniversitesi Tıp Fakültesi bünyesinde kurulan KKKA Hastalığı Bölge Takip Merkezi'ne başvuran 18 kişiden 16’sı yapılan müdahalenin ardından taburcu edilirken, 2 kişi ise hayatını kaybetti.
Enfeksiyon Hastalıkları Ana Bilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Hüseyin Şener Barut, KKKA hastalığında özellikle 3 yıldır Tokat’ta azalma olduğunu belirterek, ''Geçen yıla göre vakaların daha seyrek olduğunu gözlemliyoruz. Şu ana kadar 18 hasta bizim hastanemize geldi. KKKA hastalığının bazıları ağır olarak seyrediyor. Bu seneki 18 vakamızdan 2'si vefat etti. Ama çok hafif geçirenler de oluyor bu hastalığı. İsminde ateşli aanamalı yazıyor ama bu hastaların yüzde 10 kadarı ağır seyrediyor. Diğerleri daha hafif seyrediyor. Bunları tespit ettikten sonra gözlem altında tutmak lazım. Çünkü ilerleyen günlerde hastada kötüleşme olabiliyor. Tespit edilir edilmez, ateşi çıkar çıkmaz hastaları yatırıyoruz. Durumunu inceliyoruz, tedavi ediyoruz, çoğunu ise taburcu ediyoruz'' dedi.

FOTOĞRAFLI