Gürkay GÜNDOĞAN / ZONGULDAK, () - ZONGULDAK'ın Kilimli İlçesi Çatalağzı Beldesi'nde 9 aylıkken annesini kaybeden, babası da kendisini terk edince teyzesi Durcan Korkmaz'ın büyüttüğü 6 yaşındaki Yağmur Korkmaz, böbrek atardamarlarında  daralma ve taş görülmesi nedeniyle bu yıl okula başlayamadı. Yağmur Korkmaz, biran önce iyileşip okula gitmek istediğini söyledi.
Yağmur Korkmaz'ın annesi Sevilay Korkmaz, onu dünyaya getirdikten 9 ay sonra astım ve nefes darlığı şikayetiyle gittiği hastanede 20 gün yoğun bakımda kaldıktan sonra öldü. 3 ay sonra babasının da kendisini terk etmesi üzerine, Yağmur Korkmaz'ı  teyzesi Durcan Korkmaz nüfusuna kaydettirerek büyüttü. Teyzesine 'anne' diyen Yağmur, 6 ay önce idrar tutamama şikayetiyle götürüldüğü Zonguldak Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi’nden Ankara Keçiören Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne sevk edildi.
3 AYDA 2 AMELİYAT GEÇİRDİ
Doktorların yaptığı kontrollerde sol böbrek atardamarında daralma, sağ böbreğinde taş ve görevini yapamama ile idrar yollarında enfeksiyon saptanan Yağmur Korkmaz, son 3 ayda 2 ameliyat geçirdi. Yağmur, hastalığı nedeniyle 2015- 2016 eğitim ve öğretim yılında okula başlayamadı. Evde ilaç tedavisi devam eden Yağmur Korkmaz, iyileşip 2016- 2017 eğitim ve öğretim yılından itibaren okula gitmek istediğini söyledi.
Kendi eşinden de bir çocuğu olan Durcan Korkmaz, "Yağmur'u ben büyüttüm. Onun okula gitmesini çok istiyorum. Şimdi tedavisi devam ediyor. Ankara'da gideceğiz yine. Kontrolleri var. Belki yine ameliyat olacak. Ben ayakta durduğum sürece Yağmur’un tedavisini sürdüreceğim. İnşallah iyi olur, sağlığına kavuşur ve seneye okula başlar" diye konuştu.
FOTOĞRAFLI