VALİLİK'TEN GRİP AÇIKLAMASI
Sivas Valiliği önceki gün domuz gribi nedeni ile görülen ölüm ve ildeki son durum ile ilgili açıklama yaptı. Açıklamada, önceki gün ölen Mustafa Atar'ın 14 Şubat'ta önce özel hastaneye başvurduğu ve hastaya 'Tonsillit' tanısı konularak tedavisine başlandığı belirtildi. Valilik, hastanın üşüme, ateş, titreme, nefes darlığı giebi şikayetlerinde gerileme olmaması üzerine 3 gün sonra yeniden aynı hastaneye başvurduğu kaydedilerek şöyle denildi:
"Hemoptizi şikayeti başlayan hasta pnömoni ön tanısı ile intaniye servisine yatırılmıştır. 19.02.2015 tarihinde hastanın şikayetlerinin artması ve satürasyonlarının düşmesi üzerine Cumhuriyet Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesine sevk edilmiş, acil serviste, göğüs hastalıkları, intaniye ve anestezi tarafından değerlendirilen hastanın yoğun bakıma ihtiyacı olabileceğinden dolayı anestezi yoğun bakıma yatışı yapılmıştır. 20.02.2015 tarihinde Mikrobiyoloji Referans Laboratuvarı Daire Başkanlığına gönderilen numune sonucu H1N1 pozitif olarak bildirilen, genel durumu kötüleşen hasta 01.03.2015 tarihi saat 05.50 de ex olmuştur."
Açıklamada Cumhuriyet Üniversitesi Hastanesi anestezi yoğun bakım servisinde yatan 2 hastadan alınan kan örneklerinin Ankara Mikrobiyoloji Referans Laboratuvarı Daire Başkanlığına numune gönderildiğini belirtilerek, şu ifadelere yer verildi:
"Hastalardan Dilek Kılıç'ın numune sonucu H1N1 pozitif olarak bildirilmiş ve durumu iyidir. Keziban Çiçek'ten gönderilen numunenin sonucu henüz gelmemiştir. İlimiz sağlık kuruluşlarında influenzaya yönelik önlemler alınarak hareket edilmektedir. Halk Sağlığı Müdürlüğü’nde yeterli miktarda antiviral ilaç bulunmakta, ihtiyaç duyan sağlık kuruluşlarına verilmektedir. H1N1 mevsimsel grip olarak değerlendirilmektedir. Her yıl H1N1 vakası görülmektedir."