ADANA'da 2 yıldır sırt, sağ kol ve sağ göğüs bölgesinde farkında olmadan 30 santim çapında dev bir kitleyle yaşayan 65 yaşındaki Halil İbrahim Aykan, Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesi’nde gerçekleştirilen operasyonla sağlığına kavuştu. Bu tür bir vakaya dünyada çok az rastlandığı belirtildi.
Geçen hafta sırt, sağ kol ve sağ göğüs bölgesinde ağrı hisseden Halil İbrahim Aykan Balcalı Hastanesi Genel Cerrahi Servisi’ne başvurdu. Tetkikleri yapılan Aykan da göğüs, sağ kol ve sırt bölgesini kaplayan tam 30 santim çapında dev bir tümör saptanınca ameliyata alınıp vücuttaki kitle kalıcı hasar olmadan çıkarıldı.

SAĞ KOL RİSKLİYDİ

Operasyonla ilgili bilgi veren Prof. Akınoğlu, göğsün ön duvarından başlayan koltuk altını geçip arkadan kürek kemiğine kadar uzanan  kitleyi çıkardıklarını söyledi. Akınoğlu, operasyonun cerrahi yönden bir başka öneminin de dev tümörün sağ kola giden bütün damarları ve sinirleri içine aldığını vurgulayarak yapılan cerrahi operasyonda kola hiçbir şekilde zarar verilmediğine dikkat çekti.

Ameliyat ekibinden Yard. Doç. Dr. Tolga Akçam ise yapılan operasyon sonrası hastanın rahatladığını artık normal yaşamına dönebileceğini belirtirken, dev kitlenin bir ahtapot gibi hastanın vücudunun önemli bir bölümünü kapladığını tümörün Dünya ve Türkiye’de görülebilecek ender vakalardan biri olduğunu söyledi.Hasta Hali İbrahim Aykan ise sadece hissettiği ve dikkate almadığı bir ağrı ile kliniğe gelip önemli bir risk altında olduğunu öğrenip, geçirdiği operasyon sonrası vücudundan çıkan dev kitlenin ardından kendisini yeniden doğmuş gibi hissettiğini belirtti.