Turan KOYUNCU/SİİRT, () - SİİRT'te özel bir hastanede sezaryenle dünyaya gelen erkek bebeğin, doğum sonrası radyan ısıtıcıda unutulduğu için sağ tarafında yüzde 40 oranında yanık oluştuğu iddia edildi. Siirt İl Sağlık Müdürü Serkan Aslan, olayla ilgili soruşturma başlatıklarını söyledi.
Siirt'te geçen hafta, özel bir hastanede meydana geldiği iddia edilen olayda hamile olarak hastaneye getirilen Nurgül Kilvan, sezaryenle bir erkek bebek dünyaya getirdi. Doğum sonrası Yeni Doğan Ünitesi'ne götürülerek 'radyan ısıtıcı' cihazına alınan bebeğin, uzun süre burada unutulduğu ve bu nedenle vücudunda yüzde 40 oranında birinci ve ikinci derece yanıklar oluştuğu ileri sürüldü. Hastane personeli tarafından fark edilen bebeğin son anda kurtarıldığı belirtildi.
Talihsiz bebek, daha sonra ambulansla Batman'daki özel bir hastaneye nakledildi. Henüz adı bile konulmayan bebeğin tedavisini sürdüren Çocuk Hastalıkları Uzmanı Uzman Dr. M. Şirin Aslankılıç şu bilgileri verdi:
"Yapılan fiziki muayene sonucunda bebeğin vücudunda yanıklar tespit edildi. Her hastanede komplikasyonlar olabilir. Bebek yeni doğduğunda oksijen veriliyor. Bunun yanında hipotermiali için radyan ısıtıcı altında bırakılıyor. Bebeğin vücudundaki yanığın radyan Isıtıcıya bağlı olarak meydana geldiği tespit edilmiş. Bebeğin sağ tarafında 1 ve 2 derecede, yüzde 40'a varan oranda yanık var. Şu anda genel durumu stabil, solunum rahat, kalp atışları normal, böbrek ve idrar çıkışında her hangi bir sıkıntı yok. Yakın zamanda plastik cerraha göndereceğiz."
AİLE DAVA AÇACAK
Siirt merkezde yaşayan baba Mehmet Kilvan, bebeklerinin ihmal sonucu ölmekten son anda kurtulduğunu ifade ederek, "Yeni Doğan Ünitesi'nde böyle bir ihmalin yaşanması inanılır gibi değil. Çocuğum ısıtıcıda nasıl unutulabilir? Vücudunun sağ tarafında yüzde 40 oranında yanıklar oluşmuş. Bu nedenle özel hastane hakkında dava açamaya hazırlanıyorum" diye konuştu.
Siirt İl Sağlık Müdürü Dr. Serkan Aslan, olayla ilgili adli soruşturmanın başladığını, kendilerinin de idari soruşturma başlattıklarını söyledi. Aslan, "Tahkikat sonucu kamuoyuyla paylaşılacaktır" diye konuştu.

FOTOĞRAFLI