Sigarayı bırakmak istediğiniz halde bırakamıyorsanız ve bunun icin çeşitli yollar denediğinizde başarısız oluyorsanız izlemeniz gereken adımları daha bilinçli seçmelisiniz . Bunun için atmanız gereken ilk ve en doğru adım bu zararlı maddeyi içme durumunu azaltmak olacaktır. Bu şekilde tamamen istemli ya da istem dışı olarak sigaran içme alışkanlığınızda azalmalar olduğunu göreceksiniz. Sigarayı bırakmak için efsanevi kilit adımlar ise şunlardır;

• Yanınızda yedek paket bulundurmayı bırakın. Hatta mümkün olduğunca yedek paket satın almayın . Böylece sigaranız bittiği durumlarda içme eğiliminizde azalmalar meydana gelecektir.

•Bu zamana kadar içtiğiniz en kotu sigarayı düşünün. Bu marka hangisi ise o markayı satın alın böylece belli bir süre sonra sigaradan tiksineceksiniz.

•Sigara gelme isteğinizin geldiği zamanlarda bu isteğinizi elinizden geldiğince öteleyin. Böylece ne kadar çok geciktirirseniz gün içinde o kadar çok az sigara içtiğinizi fark edeceksiniz.

• Mümkün olduğunca yaktığınız her sigarayı yarım yarım içip söndürme alışkanlığı elde etmeye çalışınız.

• Kendinize sigara içmekten hiç bir şekilde haz almayacağınız ortamlar yaratın. Kalkıp gitmekte zorlanacağınız odalar gibi. Bu ortamlar dışında hiç bir yerde sigara içmeyiniz.

• Sigara paketlerini ulaşabileceğiniz yerlerde bulundurmayın. Tam aksi bir şekilde mümkün olduğunda daha zır yerlere koyun. Böylece içme isteğiniz geldiğinde ulaşamayın.

• Sigara içmek yerine yapabileceğiniz alternatif seçenekler yaratın. (Meyve suyu içmek, sakın çiğnemek, tatlı yemek vs. gibi ) Ancak bu süreçten sonra bir de  kilolar ile başınız derde girmesin istiyorsanız, düzenli sporda çok işe yaracak bir faktör olacaktır.

Sigarayı bırakmaya azaltma ile başladıktan sonra yapmanız gereken tek şey artık kesin bir karar vermek olacaktır. Verdiğiniz bu kararın arkasında durun ve emin adımlarla sigarayı bırakmak için elinizden ne geliyorsa yapın. Bu süreç içerisinde mutlaka desteğe ihtiyacınız olacağından Sigarayibirakmak.com.tr sitesi ile irtibata geçip,  en kaliteli ve en güvenli şekilde yardım alabilirsiniz.  Sizlere verilen desteğin her zaman devamının olacağınızda unutmamalısınız. Bu nedenle hemen sizlerde sigaranın zararları konusunda bilinçlenin ve ilk adımı atmak için geç kalmayınız.