Türkiye’nin önde gelen sağlık kuruluşlarından Özel Gaziosmanpaşa Hastanesi’nin, geçtiğimiz süre içersinde şeytana bile pes dedirterecek bir karalama kampanyasıyla karşı karşıya kaldığı öğrenildi. Birkaç telefon hattından yapılan binlerce aramayla kurum ile ilgili çeşitli iddialar öne sürülerek yıpratılmaya çalışıldı. Olayı farkeden kurum yetkililerinin durumu derhal Gaziosmanpaşa Cumhuriyet Savcılığına bildirdikleri ve soruşturma istedikleri öğrenildi. Kurumun bununla da kalmayıp kendileriyle ilgili yapılan ihbar konusu iddiaların araştırılması için İl Sağlık Müdürlüğü’ne de başvurdukları aydınSes’in edindiği bilgiler arasında. 

aydınSes gazetesinin 15-29 Şubat’ta çıkan sayısında ‘Şeytanca Plan’ diye verdiği haberin ayrıntıları ortaya çıktı. Özel Gaziosmanpaşa Hastanesi elde edilen bilgi belge ve veriler ışığında, sahte evrakla alınmış telefon hatları ve bu hatlardan arama organizasyonunu Şafak Hastanesi yöneticilerinin yaptığı iddiasıyla, tespit edilen iki kişi hakkında Cumhuriyet Savcılığı’na soruşturulması ve dava açılması istemiyle şikayette bulundu. Cumhuriyet Savcılığının Şafak Hastanesi’ndeki S.Ö adlı yönetici ve B.T adlı yönetici asistanı olduğu öğrenilen kişinin ifadelerini aldığı öğrenildi.
aydınSes gazetesi araştırmacı haberciliği ile gündeme damgasını vurmaya devam ediyor. Sağlık alanında yaptığımız art arda haberlerden sonra gazetemize değişik kaynaklardan gelen bilgiler yeni bir haberin oluşmasını sağladı. Gaziosmanpaşa Hastanesiyle ilgili önde gelen sağlık kurumlarından biri hakkında yapılan ‘örgütlü’ ihbar kan donduracak gibi.

İKİ HASTANE BİNASI YAN YANA


aydınSes’in yaptığı araştırma ya göre yine Gaziosmanpaşa’da bulunan Şafak Hastaneleri, rakip gördüğü Özel Gaziosmanpaşa Hastanesi’ni yıpratarak kendi pörföyünü geliştirmek ve genişletmek istiyor. Ancak bunu yapabilmek için akılalmaz bir yönteme başvuruyor. Önce Gaziosmanpaşa Hastanesi’nin yanıdaki arsayı TMSF’den satın alıyor. Özel Gaziosmanpaşa Hastanesi yeni bloklarını yapmaya başlayınca Şafak Hastanesi de yeni bina inşaatına başlıyor.

AYDINSES GAZETESİ YAZDI

İstanbul’un surdışındaki ilk özel hastanesi olarak bilinen Gaziosmanpaşa Hastanesi’nden yaklaşık 9 yıl sonra açılan Şafak Hastanesi, buna rağmen açıldığında belirli alanlarda GOP Hastanesi’nin önüne geçti. Ancak Gaziosmanpaşa Hastanesi yeni binasını yaptıktan sonra yaptığı atakla Organ nakli, Diyaliz Merkezi, Kariyoloji Ünitesi olmak üzere Türkiye’de sayılı hastaneler arasına girdi. GOP Hastanesi bununla da kalmadı. İkinci yeni bloğunun temelini attı ve kısa sürede  kabasını bitirerek ince işlerine başladı. Bu arada Şafak Hastanesi de GOP Hastanesi’nin hemen yanıbaşında bulunan arsasına inşaat başlattı. İnşaatlar devam ederken, arka planda nelerin döndüğünü Gaziosmanpaşa Hastanesi ile ilgili yapılan 10’e yakın telefon ihbarı ve yine yapılan yazılı ihbarlar sonucu yapılan araştırma ortaya çıkardı. Özel Gaziosmanpaşa Hastanesi Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Hayta konunun Savcılıkta olduğunu ifade edip ayrıntılarla ilgili bilgi vermekten kaçınırken, aydınSes verilen dilekçeye ve diğer belgelere ulaştı. Ancak, aydınSes’in sorusu üzerine Şafak Hastanesi ile ilgili dava açtıklarını doğruladı. Savcılığa verilen dilekçedeki iddialar daha önce ‘Şeytanca Plan’ olarak yazdığımız ancak isim vermediğimiz kurum olarak Şafak Hastanesi’ni işaret ediyor. İşte haberin ayrıntıları:

İNSANLARIN ORGANLARINI ÇALIYORLAR

Gaziosmanpaşa’da değişik ev, iş yeri ve GSM telefonlarına bilinmeyen telefondan yapılan ıhbarla “Şu hastaneye gitmeyin, O hastanede insanların organları alınıyor” deniliyor. Telefon trafiği arttıkça hastaneyi bilen kişiler, kurumu arayarak gelen telefonları bildiriyor.  Ardı arkası kesilmeyen telefonlardan sonra bir karalama kampanyasıyla karşı karşıya olduğu şüphesine kapılan hastane yetkilileri önce İl Sağlık Müdürlüğü’ne ardından da Gaziosmanpaşa Cumhuriyet Savcılığı’na başvuruyor. İl Sağlık Müdürlüğü’nün yaptığı denetimlerle hastanede iddia edilen hiç bir unsura rastlanmazken, Gaziosmanpaşa Cumhuriyet Savcılığı’nın yaptığı çalışma, gerçekleri ortaya çıkarıyor.

Cumhuriyet Savcılığı, aramalarda elde edilen bir telefon numarasından yola çıkarak Türkiye Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı (TİB)’na yazdığı yazı ile olayı takibe aldırıyor. TİB’in yaptığı takiple 8 binden fazla ev ve işyeri sabit hatlarının yanı sıra GSM numaralarının da arandığı ortaya çıkıyor. Aynı telefonlardan günlerce durmadan arama yapıldığı tespit ediliyor.

HASTANIN KİMLİĞİYLE TELEFON HATTI


Edinilen bilgiye göre, bu telefonlardan 0531 407 86 10 nolu telefon Nejat Aydemir’e ait. Savcılık Nejat Aydemir’i ifa-
deye çağırdığında Aydemir, “Benim böyle bir telefonum yok. Gaziosmanpaşa’ya hayatımda ilk defa geldim. Kalp krizi geçirmişim. beni önce İstinye Devlet Hastanesine kaldırmışlar, oradan da gözümü açtığımda Şafak Hastanesi’ndeydim. Bu telefonla benim ilgim ve bilgim yok. Benim kimliğimle birisi hat çıkarmış. Şikayetçiyim” dedi.

EN ÖNEMLİ DELİLLERDEN BİRİ

Yine TİB kayıtlarının asılsız ihbarda kullanılan bir numaranın, başka bir sağlık kuruluşunun kullandğı telefon İMEİ numarasıyla çakıştığını ortaya koyuyor.  Bu telefon ayrı saatlerde Hastane Yöneticisi S.Ö’nün kendisine ait hatla aynı yerlerde çakışıyor.  Örneğin S.Ö’nün 532......39 nolu telefonu 18.05 2009 tarihinde Özel Maya Sağlık Hizmetleri A.Ş (Şafak Hastanesi’nin şirketi) şirkete bağlı 532.....19 nolu hatla görüşürken o tarihlerde aynı sahiplere ait JFK hastanesi’nin yakın alanındaki Hasanefendi Cad. Elektrik Direği Bahçeli Evler adresindeki baz istasyonundan sinyal alıyor. Yine sahte evrakla çıkartıldığı tespit edilen 531 407 86 10 nolu telefon aynı tarih ve aynı saatte (Saat 15:26) aynı baz istasyonundan Sağlık Bakanlığı Tedavi Hizmetlerini arıyor. Bu telefon aynı saatlerde Sağlık Bakanlığı  Tedavi Hizmetleri’ne ait değişik telefonları da 9 defa arıyor.  Yine aynı telefonla 20.05.2009 tarihinde Ciner Yayın Holding aranıyor. Bu aramada ise baz istasyonu Bahçelievler değil. Küçükköy Yolu Hamam Sokak No:15040. Bu adreste ise Avrupa Şafak Hastanesi var.

SAHTE BELGELERLE ALINAN NUMARALAR


  TİB’in yaptığı araştırmada aralarında yabancıların da bulunduğu değişik isimler üzerine kayıtlı 7 telefon hattının aynı suçta kullanıldığı ve ilgili hastanenin şikayetinden sonra aramaların bir anda kesildiği belirtiliyor.
 Cumhuriyet Savcılığı ve TİB’in belirleyebildiği asılsız telefon ihbarlarında kullanılan 7 telefon hattı var. Nejat Aydemir: 0531 407 86 10, Ali Duman: 0506 890 91 31, Seyid Habibullah Yyahya: 0536 602 73 59, Murat Çiçek: 0536 592 18 71, Gamze Berk: 0536 599 92 33, Dzhevdzhet M. Shakirov: 0536 609 24 95, Veaceslav Bozbei: 0531 715 16 79.

BAKANLIĞA ŞİKAYETTE DE AYNI NUMARA

Bir belge daha ortaya çıktı. Aynı kişiler Sağlık Bakanlığına verdikleri şikayet dilekçesinde telefon numarası olarak yine Nejat Aydemir adına sahte evrakla çıkartılan 0531 407 86 10 numaralı telefonu iletişim bilgisi olarak veriyor. Bu dilekçede işin ne kadar organize bir şekilde yapıldığını ortaya koyuyor.

Yine sahte evrakla  alındığı öne sürülen telefon hatlarının zaman zaman birbirleriyle de irtibata geçtiği belgelendi. Suçta kullanılan telefonlardan biri ile Şafak Hastanesi personelinin arkadaşlarını da aradığına ilişkin belgeler şikayet dosyasında yer alıyor.

aydınSes’in yaptığı araştırma, ‘Örgütlü’ olarak yapılan aramaların haksız rekabetten kaynaklandığı işaretini verirken “Bu kadar da şeytanca plan yapılır mı” dedirtiyor. Konuyla ilgili detaylı belge ve bilgileri araştıran aydınSes gazetesi kurumların konuşması ve bilgi ve belgelerin eline ulaşması durumunda konunun detaylarını açıklamaya devam edecek. aSes