DENİZLİ'de Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği'ne bağlı sağlık tesislerinde diyabet hastalığıyla doğru mücadele edilmesi amacıyla açılan diyabet okullarından 2016 yılının 8 aylık döneminde 791 kişi mezun olarak Diyabet Okulu Diploması almaya hak kazandı.
Denizli Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği tarafından diyabet hastalarını diyabet ve insülin tedavisi hakkında bilgilendirmek, hastalara doğru beslenme, fiziksel aktivite ve egzersiz alışkanlığı kazandırmak ve diyabette oluşabilecek komplikasyonları önlemek amacıyla diyabet okulları açıldı. Bu okullarda eğitimini tamamlayan 791 kişi diploma almaya hak kazandı. Birliğe bağlı Denizli Devlet Hastanesi'nde 163, Servergazi Devlet Hastanesi'nde 340, Acıpayam Devlet Hastanesi'nde 87, Buldan Göğüs Hastalıkları Hastanesi'nde 18, Çal Devlet Hastanesi'nde 39, Çameli Devlet Hastanesi'nde 4, Çivril Devlet Hastanesi'nde 91, Honaz Devlet Hastanesi'nde 3, Kale Devlet Hastanesi'nde 13 ve Tavas Devlet Hastanesi'nde 33 kişi uzman hekim kontrolünde ve diyabet hemşireleri tarafından verilen eğitimler sonunda Diyabet Okulu Diploması'nı aldı.
Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Uz. Dr. Berna Öztürk, eğitimlerin diyabet tedavisinde önemli rol oynadığını belirterek, "Diyabet okullarında hastalarımıza diyabet hastalığıyla ilgili genel bilgiler, diyabetin nasıl oluştuğu, tıbbi beslenme ve tedavisi, kan şekerini düzenleyici ilaçlar, diyabetle nasıl başa çıkılacağı, diyabet hastalığında insülin tedavisi konusunda alanında uzman sağlık çalışanlarımız eğitimler veriyor. Burada amacımız diyabeti doğru anlamak, diyabetlilerin beslenme alışkanlıklarını ayarlayarak kan şekerlerini istenilen doğrultuya ulaştırmaktır. Diyabet hastalığı ülkemizde ve dünyada sağlıkta en çok para harcanan hastalıkların başında gelir. Hastalığın tedavisinde Diyabet Okullarımızı daha etkin hale getirerek ulaşabildiğimiz maksimum sayıda diyabetli hastaya ulaşarak tedavinin etkinliğini arttırıp, istenmeyen sonuçları azaltmayı hedefliyoruz" dedi.

FOTOĞRAF