İlker AKTAŞ/SAMSUN, () - SAMSUN Barosu, kan bağışının önemine dikkat çekebilmek için kan bağışı kampanyası başlattı. Avukatlar, 2 gün sürecek olan kampanyada kan bağışında bulunacak.
Samsun Barosu, Kızılaya destek olabilmek ve kan bağışına dikkat çekmek için kan bağışı kampanyası düzenledi. Kızılayla ortaklaşa düzenlenen etkinlik kapsamında Samsun Barosu bahçesine stant kuruldu. Burada, Kızılay görevlileri tarafından bağışta bulunmak isteyen ve bağışa uygun olan avukatlardan kan alındı. Etkinlik hakkında bilgi veren Samsun Baro Başkanı Avukat Kerami Gürbüz, "Kan acil değil, sürekli ihtiyaçtır. Samsun'da her sene yaklaşık 110 bin ünite civarında kan ihtiyacı oluyor. Ancak bu kan ihtiyacımızın Kızılay, sadece 75 bin civarında olanını karşılayabiliyor. Biz Samsun Barosu olarak hem insan sağlığı için çok önemli olan bu kan bağışına dikkat çekebilmek, hem de kendi çapımızda bu kan ihtiyacına katkı sağlayabilmek amacıyla 2 günlük kan bağışı kampanyası düzenledik. Aynı zamanda kan iliği nakli ile alakalı bağış kampanyası da bu çalışmamızın içinde. Kampanyaya başlarken 2 günde en az 100 ünite teslim edebilirsek, bu kampanyanın amacına ulaştığını düşüneceğiz" dedi.
Yaptıkları katkı nedeniyle Samsun Barosu'na teşekkür eden Orta Karadeniz Bölge Kan Merkezi Müdürü Dr. Muhsin Yıldırım ise şöyle konuştu:
"Kimin ne zaman nerede kana ihtiyacı olacağını bilemiyoruz ama birilerinin her zaman kana ihtiyacı olduğunu biliyoruz. Bu amaçla Samsun Barosu güzel bir çalışmaya imza attı. Baro yönetim kurulu almış oldukları kararla tüm avukat arkadaşları kan bağışına davet etti. 18-65 yaş arası herkes düzenli ve gönüllü kan bağışçısı olabilir. Erkekler 3'er aylık periyotlarla yılda 4, kadınlar 4 aylık periyotlarla yılda 3 kez kan bağışında bulunabilir. Kana ihtiyaç duyduğumuz esnada hiçbir sorun yaşamak istemiyorsak düzenli ve gönüllü kan bağışında bulunmamız lazım."


FOTOĞRAFLI