TÜRK Sağlık-Sen Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Genç, sağlık çalışanlarına şiddet gösterenlerin tutuklu olarak yargılanmasını talep ettiklerini söyledi.
Türk Sağlık-Sen Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Genç, ziyaret ettiği Manisa Şubesi'nde sağlık çalışanlarının yaşadığı sorunlara değindi. Genç, sağlık çalışanlarının hem iş yükü hem ekonomik yönden desteklenmemesi hem de yaptıkları işlerin yöneticiler tarafından önemsenmemesinden dolayı tükenmişlik sendromu yaşadıklarını öne sürdü. En büyük sorunlarından birinin ek ödeme ve döner sermayelerinin emekliye yansımaması olduğunu ifade eden Genç, "Bugün sağlıkta hizmet veren arkadaşlarımızın büyük bir bölümü ek ödeme ve döner sermayelerinin emekliye yansımadığından dolayı emekliye ayrılamıyor. Bu durum gençlerin istihdamını da engelliyor. Adaletsiz bir şekilde işleyen performansa dayalı bir döner sermaye var. Hastanelerde bir hekim 9 bin TL alırken, hekim dışı sağlık çalışanları ise sıfır döner sermaye ile çalışıyor. Ayrıca sağlıkta şiddetin sonlanması için gerekli çalışmalar var. Fakat bizim en büyük isteğimiz sağlıkçıya şiddet gösterenlerin tutuklu olarak yargılanması" dedi.
HASTANE YÖNETİCİLERİNE YÜKLENDİ
AK Parti döneminde atanan yöneticilerin kriterlerine bakılmadığını öne süren Genç, "Manisa'da hastanelere daha önce pastacı, fırıncı, çanakçılar yönetici olmuştu. Manisa'da doktorasını yapmış sağlık çalışanları Acil'de pansuman yapıyor. Hayatında iki tane kalemi yan yana getirememiş AKP'li, Memur-Sen'ci yönetici olmuş. Bu şekilde sağlık hizmetleri yürüyor ama çalışan memnuniyeti açısından kötü gidiyor. Vali ve üst düzey yöneticiler faşizan baskı yapıyorlar. En iyi özgürlük düşünce özgürlüğüdür. İnsanların hissettikleri yerde yer alma özgürlüğüdür. Sendikal yetki sürecine müdahale eden tüm yöneticileri kınıyorum" diye konuştu.

FOTOĞRAFLI