SAĞLIK-Sen Genel Başkanı Semih Durmuş, sağlık çalışanlarının en önemli sorununun döner sermaye dağıtımındaki adaletsizlik olduğunu belirterek, "Bu sistem adil ve adaletli bir şekle çevrilmelidir. Sağlık çalışanlarının memnuniyeti için döner sermaye yönetmeliği yeniden inşa edilmelidir" dedi.
Sağlık-Sen Zonguldak Şubesi'nin bir otelde gerçekleştirilen divan kurulu toplantısına, AK Parti Zonguldak Milletvekili Polat Türkmen, Zonguldak Belediye Başkanı Ömer Selim Alan, Sağlık-Sen Genel Başkanı Semih Durmuş ile şube başkanları, sağlık kurumu yöneticileri ve çalışanlar  katıldı.
Sağlık-Sen Genel Başkanı Semih Durmuş, konuşmasında sağlık sektöründeki istihdamı arttırmak için çalıştıklarını söyledi. Sağlık çalışanlarının sorunlarının çözümü ve çalışma şartlarını iyileştirilmesi için  tüm yetkililer ile sürekli görüşmeler halinde olduklarını ifade eden Durmuş, "Artık bu kürsülerde cafcaflı sözler söylemekten öte, sorunları çöze çöze gitme kararlılığında olduğumuzun bilinmesini istiyorum. Sorunlarımız çok ama bakanımız ile sağlık çalışanlarımızın sorunlarını masaya yatırarak, bir bir çözeceğimizden emin olmanızı istiyorum. Yıllardır sağlık teşkilatı çalışanlarının sorunlarının çözülememiş olması, sağlıktaki bürokrasinin sürekli değişmiş olması, sorunların çözüme kavuşturulması noktasında bir zafiyet ortaya çıkartmıştır. Ama bundan sonra Türkiye’nin önünde dört yıl gibi istikrarlı bir süre var. Bu süreci doğru kullanırsak sorunları çözeceğiz" dedi.
'DÖNER SERMAYE SİSTEMİ ADALETLİ OLMALI'
Durmuş, sağlık çalışanlarının en önemli sorununun döner sermaye dağıtımındaki adaletsizlik olduğunu ifade etti. Aynı hizmeti üreten sağlık çalışanlarının aynı ücreti alamadığını kaydeden Durmuş, şöyle dedi:
"Döner sermaye çıkışı itibari ile sağlık çalışanlarının sorunlarının çözümünde önemli bir kriter olmuştur. Halbuki performans sistemi daha çok çalışanın, daha çok ücret alması üzerine inşa edilmişken, gelinen noktada daha çok çalışanın daha az ücret aldığı, eşit çalışanın da eşit ücret almadığı bir sisteme dönüşmüştür. Bu sistem adil ve adaletli bir şekle çevrilmelidir. Sağlık çalışanlarının memnuniyeti için döner sermaye yönetmeliği yeniden inşa edilmelidir."
Sağlık personeli sayısının azlığına da dikkat çeken Durmuş, "Sağlık Bakanlığı verilerine göre 400 bin ebe hemşire olması gerekiyorken bugün 150 bin ebe hemşire ile 82 milyon vatandaşımıza hizmet vermeye çalışıyoruz. Sağlığa erişimin ikiden sekize çıkması başarıdır. Ama sağlık çalışanlarının yükünün de dört kat arttığının göstergesidir."

FOTOĞRAFLI