KAYSERİ, () - ORTOPEDİ ve Travmatoloji Uzmanı Prof. Dr. Sinan Karaoğlu, "Tıpta 'gonartroz' dediğimiz ancak halk arasında diz kireçlenmesi olarak bilinen durum, hastanın yaşam kalitesini son derece düşüren bir rahatsızlıktır. Dizde şikayetler başladığında vakit kaybetmeden doktora başvurulmalıdır” dedi.
Türkiye’nin önde gelen Ortopedi ve Travmatoloji uzmanları ile aile hekimleri 'Gonartrozda Doğru Algoritma' adlı toplantıda bir araya geldi. Radisson Blu Otel’de yapılan toplantıya 82 aile hekimi ve ortopedi uzmanı katıldı. Toplantının açılış konuşmasını yapan Memorial Kayseri Hastanesi Medikal Direktörü Op. Dr. Mehmet Akif Yücel, kullanılan ileri teknoloji ve dünya standartlarındaki hizmetlere değindi. İnteraktif olarak gerçekleştirilen toplantıda konuşan Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Prof. Dr. Sinan Karaoğlu, gonartroz vakalarının yaşam tarzı ve bilinçsiz fiziksel aktiviteler nedeni ile artış gösterdiğine işaret ederek, konu ile ilgili dikkat edilmesi gereken noktalar hakkında bilgi verdi.
Prof. Dr. Sinan Karaoğlu, gonartrozun hastanın yaşam kalitesini son derece düşüren bir rahatsızlık olduğunu belirterek, "Dizde şikayetler başladığında vakit kaybetmeden doktora başvurulmalıdır” diye konuştu.
Gonartroz hastalığında doğru egzersizin ve kilo vermenin önemli olduğunu ifade eden Prof. Dr. Sinan Karaoğlu, “Merkezimize bu sorun ile başvuran hastalarımızın oranı çok fazla. Hastalarımıza ileri tetkiklerle gerekli tanıyı koyduktan sonra medikal tedavi ya da cerrahi uyguluyoruz. Dizinde kireçleme olan yaşlı hastalarla ilgili olarak, ‘çok yürümüyorsun ondan kireçlenme oluyor’ inancı yanlıştır. Yaşlı hastalar çok yürüdükçe durumları daha da kötüleşebiliyor” dedi. Prof. Dr. Karaoğlu, doktorların sorularını da yanıtladı.

FOTOĞRAFLI