BESLENME ve Diyetetik uzmanı Prof.Dr. Murat Baş, öncelikle sağlıklı beslenme gerektiğini anlatırken, "Sağlıklı beslenme zenginlikle ilgili değil. Ekonomisi iyi olanlar, daha sağlıksız besleniyor. Örneğin 'Fakir yemeği' olarak bilinen baklagillerden, kuru fasülye ve  nohut gibi besinler, lif açısından çok daha fazla yararlı" dedi. Prof. Dr. Baş, Kayseri mantısının üzerine kızgın yağ dökülmediği takdirde un, et, sebze ve yoğurt ile mükemmel bir besin olduğunu, içine nohut da eklendiği takdirde daha besleyici olduğunu söyledi.

Nestle Türkiye’nin, Türkiye Diyetisyenler Derneği işbirliğiyle başlattığı 'İyi Beslen, Mutlu Yaşa' programıyla kamuoyunda beslenme, sağlık ve iyi yaşam konularında farkındalık oluşturma hedefiyle düzenlenen programın Kayseri etkinliğine Acıbadem Üniversitesi Beslenme ve Diyetetik Bölüm Başkanı ve Türkiye Diyetisyenler Derneği İstanbul Temsilcisi Prof.Dr. Murat Baş da katıldı. Prof.Dr. Baş, Türkiye Diyetisyenler Derneği olarak asli görevlerinin toplumun beslenme, sağlık ve yaşam kalitesi ile ilgili farkındalığının artırılmasına katkıda bulunmak olduğunu anlatırken şöyle dedi:

"Bu program ile Türk toplumunun beslenme, sağlık ve yaşam kalitesi ile ilgili farkındalığına katkıda bulunmayı çok önemsiyoruz. Ayrıca bu yıl Türkiye’deki ilk diyetisyenlerin mezun olarak iş yaşamına atılmalarının 50. yılı. Bu açıdan da bu programda yer almak bizim için ayrı bir anlam ifade ediyor. Sağlıklı ve mutlu bir yaşamın temeli dengedir. Etkinlikler sırasında kişilerin sağlıklı beslenme için doğru seçimleri nasıl yapabileceklerini, besinleri hangi miktarda ve sıklıkta yemeleri gerektiğini ve bunu hayatlarında nasıl sürdürülebilir kılabileceklerini anlatacağız. Bana göre ekonomisi iyi olanlar, daha sağlıksız besleniyor ve yaşıyor. Sağlıklı beslenmede ruhsal, bedensel ve akıl sağlığı çok daha önemli. Bana göre mantı un, et, maydanoz ve soğan gibi sebzeler ile yoğurtla çok yararlı bir yiyecek. Beslenme konusunda özellikle sosyal medyada bilgi kirliliği var. Beslenme konusunda bu kirli bilgileri ayıklamamız gerekiyor. Sağlıklı yaşamak için doğru yiyecek seçimi, mutlu yaşamayı dengelemeliyiz. Beslenmeyi sürdürebilir hale getirmeliyiz. Yaşamımızda yasaklar olmamalı, doğru seçimler olmalı."

Nestle'nin dünyadaki 150'nci kuruluş yıldönümü nedeniyle düzenlenen ve Türkiye’de 11 ili kapsayan 'İyi Beslen, Mutlu Yaşa Sohbetleri' programı hakkında bilgi veren kurumun Türkiye Pazarlama ve Kurumsal İletişim Direktörü Zeynep Sungu, şöyle dedi:

"Programı bu yıl Türkiye’de diyetisyenlik mesleğinin 50'nci yılını kutlayan ve toplumun bilinçlendirilmesi konusunda bizimle aynı amacı taşıyan Türkiye Diyetisyenler Derneği’nin işbirliğinde gerçekleştirmekten büyük mutluluk duyuyoruz. İlk yılında 3 milyon TL’lik bir yatırımla gerçekleştirdiğimiz programın bu yıl içinde 150 bin kişiye ulaşmasını hedefliyoruz. 3 yıl sürecek programın sonunda da hedefimiz 500 bin kişiye ulaşmak."
 

FOTOĞRAFLI