Erol AKKIR/ANTALYA, () - ANTALYA'da beyin kanaması geçiren Bahçeşehir Üniversitesi Ekonomik ve Toplumsal Araştırmalar Merkezi (BETAM) Direktörü Prof.Dr. Seyfettin Gürsel'in tedavi gördüğü hastaneden yapılan açıklamada, hastanın solunum cihazından çıkarıldığı ve hayati tehlikesinin ilk güne göre çok az olduğu belirtildi.
Antalya'nın Kemer İlçesi'nde düzenlenen 4'üncü Uluslararası Enerji Konferansı'na katılmak üzere kente gelen BETAM Direktörü ekonomist Prof. Dr. Seyfettin Gürsel, önceki gün sabah baş ağrısı şikayetiyle konferansa katılamadı. Kemer Devlet Hastanesi'ne, ardından eşi Tülin Gürsel'in de refakatinde Akdeniz Üniversitesi (AÜ) Hastanesi'ne sevk edilen Prof.Dr. Gürsel'in beyin kanaması geçirdiği anlaşıldı. Hayati tehlikesi olduğu açıklanan ve solunum cihazına bağlanan Prof.Dr. Seyfettin Gürsel, dün itibariyle solunum cihazından çıkarıldı.
Hastanın ilk gün yüksek tansiyona bağlı olarak beyin kanaması sonucu yoğun bakıma alındığını ve bilincinde hafif bir gerileme olduğunu belirten A.Ü Anestezi ve Reanimasyon Bölümü Yoğun Bakım Bilim Dalı Öğretim Üyesi Doç.Dr. Melike Cengiz, "Tomografi bulguların da beyin içerisinde yaygın bir kanama söz konusuydu. Takip eden anjiyo ve tomografisinde damar görüntülemeleri yapıldı. Cerrahi bir müdahaleye neden olmadığı görüldü. Hastayı solunum cihazına bir gün boyunca bağlı tuttuk, fakat dün öğle saatlerinde solunum cihazından ayırdık. Şu an bilinci açık solunum desteğine ciddi şekilde ihtiyacı yok. Sadece oksijen desteği veriyoruz. Fakat beyin kanamaları sonrasında özellikle ilk 48 saatte beyin damarlarında kasılma ve buna bağlı olarak da genel şuur durumunda bir takım gerilemeler olabilir. Bu nedenle hastamızı en az bir kaç gün daha yoğun bakımda misafir edeceğiz" bilgisini verdi.
Hastanın bilinçsel olarak ya da santral sinir sistemiyle ilgili bir gerileme olmaması durumda yoğun bakımdan çıkarabileceğini belirten Doç. Dr. Cengiz, "Baş ağrıları ve hafif görme bulanıklığı dışında ciddi bir şikayeti yok. Tüm uzuvlarında kas gücü oldukça iyi. Bilinç olarak da son derece iyi durumda. Yoğun bakım içerisinde sürekli iyiye doğruya gidiş var. Hayati tehlikesi de dün ve önceki güne oranla çok daha az. Hayati tehlike tamamen bitti diyemeyiz. İlk güne göre oranla çok daha düşük. Hastada ciddi boyutta bir kanama görmüyoruz" ifadelerini kullandı.
Diğer yandan Prof. Dr. Seyfettin Gürsel'in eşi Tulin Gürsel ve çocuklarının hastane önünde bekleyişi devam ediyor.

FOTOĞRAFLI