Erol AKKIR/ANTALYA, () - ANTALYA'da trafik kazası ardından beyin ölümü gerçekleşen gencin kalp, karaciğer, akciğer ve böbrekleri, organ bekleyen 5 hastaya umut oldu.
Antalya'da trafik kazası ardından tedavi gördüğü Akdeniz Üniversitesi (AÜ) Hastanesi'nde beyin ölümü gerçekleşen adı açıklanmayan gencin ailesi, AÜ Hastanesi Organ Nakli Koordinatörü Nilgün Bilal ve Ali Tugay ile yaptıkları görüşme sonucu, oğullarının organlarını bağışlama kararı aldı. Gencin kalbi Akdeniz Üniversitesi Hastanesi'nde 3 yıldan bu yana kalp bekleyen 51 yaşındaki Mustafa Bagisi'ye nakledildi. Karaciğer ise, 51 yaşındaki Nebi Bilgili veya 49 yaşındaki Yusuf Çiftçi'ye nakledilecek. Böbrekler Akdeniz Üniversitesi Hastanesi Organ Nakli Merkezi'nde organ bekleyen adaylar arasında belirlenecek hastalara, akciğer ise Ankara Yüksek İhtisas Hastanesi'nde organ bekleyen hastaya nakledilecek. Nilgün Bilal, gencin ailesinin yaşadığı büyük acı ve sonrasında yaptıkları organ bağışının çok büyük fedakarlık olduğunu söyledi. Bilal, "Dinimizce de organ bağışının çok büyük sevabı olduğunu biliyoruz. Şu an ülkemizde 70 bine yakın diyalize giren böbrek hastası var. Bunların yaklaşık 22 bini nakil bekliyor. 3 bine yakın karaciğer bekleyen, 700'ü aşkın da kalp nakli bekleyen hasta var" diye konuştu.
KAN GÖNÜLLÜLERİ SEFERBER
Antalya Kan Gönüllüleri Derneği gönüllüleri, bağışlanan organların devam eden nakilleri sırasında gerekecek kan ve trombosit ihtiyacını karşılamak için seferber oldu. Gece boyu süren çalışma sonunda gerekli kan ve trombosit ihtiyacı giderildi. İhtiyaç fazlası kanların ise Türk Kızılayı tarafından başka hastalara verileceği belirtildi.

FOTOĞRAFLI