Ordu’nun Kabadüz ilçesi’nde ormandan kestiği ağacın kafasına çarpması sonucu yaralanan ve kaldırıldığı Ordu Devlet Hastanesi’nde beyin ölümü gerçekleşen üç çocuk babası Mustafa Okutan’ın bağışlanan organları 4 kişiye hayat verdi.

Ormanda ağaç keserek geçimini sağlayan Mustafa Okutan'ın(34) bir haftadır tedavi gördüğü Ordu Devlet Hastanesi Yoğun Bakım Ünitesi’nde beyin ölümü gerçekleşmesi sonucu ailesi, böbrek, karaciğer ve kalbini bağışladı. Okutan’ın bağışlanan organları için adeta zamana karşı yarış vardı. Gerçekleştirilen başarılı operasyonun ardından sabaha karşı Okutan’ın alınan kalbi, kısa bir sürenin ardından Orduspor Durugöl Spor Tesisleri’ndeki futbol sahasına getirilerek, burada hazır bekleyen Sahil Güvenlik’e ait helikoptere aktarıldı. Helikopterin bir süre beklemesinin ardından kalp önce Samsun’a, ardından özel uçakla Ankara’ya götürüldü. Kalbin yanı sıra böbreklerden bir tanesi Samsun’a, biri ise Erzurum’a gönderildi. Karaciğer ise yapılan başarılı operasyonun ardından Trabzon’a gönderildi.

Mustafa Okutan’ın ağabeyi Ayhan Okutan, kendi kızının da başkasının kalbi ile yaşadığını belirterek, "Benim çocuğum da başkasından alınan kalp ile yaşıyor. Belki ben o sıkıntıları görmeseydim bağış yapmazdık. Benim bir kardeşim vardı, artık beş kardeşim oldu." dedi.

Mustafa Okutan’ın eşi Adile Okutan ise "Eşimin organlarını bağışladığımız için çok mutluyum ama vefat ettiği için çok üzgünüm:" şeklinde konuştu.