BURSA , () - BURSA'da, 3 yıl önce böbrek nakli yapılan, 2 yıl önce de evlenen 26 yaşındaki Yasemin Özdemir, üç ay önce hamile olduğunu öğrenince büyük sevinç yaşadı.  Özdemir, "Ultrasonda bebeğimin büyük bir ihtimalle erkek olduğunu söylediler. Ben ise organlarıyla bana hayat veren Yasemin Gül'ün adını yaşatmak için, kızım olmasını istiyordum" dedi.
Bursa'nın, kadavradan organ bağışında Türkiye'de ilk sırada yer alması nedeniyle, Bursa İl Sağlık Müdürlüğü organ nakli olan hastaları biraraya getirerek moral yemeği düzenledi. Sağlık Hizmetleri'nden sorumlu Vali Yardımcısı Samet Ercoşkun, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Abdullah Karadağ ile İl Sağlık Müdürü Dr. Özcan Akan'ın da bulunduğu yemekte organ bağışının öneminin anlatan konuşmalar yapıldı, anılar anlatıldı.
Yemekte en fazla dikkati ise 14 yaşandan bu yana organ bekleyen ve 3 yıl önce Çanakkale'de yaşamını yitiren Yasemin Gül'ün böbreklerinin biri ile hayata tutunan Yasemin Özdemir çekti. Böbrek nakli sonrası evlenen ve üç ay öncede hameli olduğunu öğrenen Yasemin Özdemir, "Nakil öncesi haftada üç kez diyalize giriyordum. Yememe, içmeme çok dikkat ediyordum. Özgürce gezemiyordum. Doktorlar, evlenmem halinde bebeğimin olmayacağını bana söylediler. Nakil sonrası 2 yıl önce fabrikada sevkiyat oparatörü olarak görev yapan Hüseyin Özdemir ile evlendim. 3 ay önce de hamile olduğumu öğrendim. Çok mutluyum. Girdiğim ultrasonda bebeğimin erkek olabileceği bana söylendi. Ben aslında böbreğini bana veren Yasemin Gül'ün adını yaşatmak için kız olmasını bekliyordum. Şu anda dünyanın en mutlu insanlarından biri benim" diye konuştu.
Yemekte konuşan Emir Buhari Ortaokulu'na giden ve 1.5 ay önce kendisine böbrek nakli yapılan 13 yaşındaki İskender Yılmaz'ın, "Nakil sonrası artık evimde rahatlıkla yürüyorum. İstediğim yere gidiyorum. Şimdi en büyük idealim, okuyup doktor olmak" dedi.

FOTOĞRAFLI