DENİZLİ Devlet Hastanesi'nde 33 haftalık prematüre doğan ve omurilik kesesi açıkta dünyaya gelen erkek bebek, doğduktan 8 saat sonra gerçekleştirilen ameliyatla sağlığına kavuştu.
Denizli Devlet Hastanesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Servisi'ne Muğla'dan gelen, isminin de açıklanmasını istemeyen bir anne, 10 gün önce 33 haftalıkken 2 kilo 400 gram ağırlığında bir erkek bebek dünyaya getirdi. Prematüre doğan bebeğin omurilik kesesinin dışta olduğu görüldü. Doğduktan 8 saat sonra ameliyata alınan bebeğin açıkta olan omurilik kısmı kapatıldı. Yeni Doğan Yoğun Bakım Servisi'nde tedaviye alınan bebek, geçen pazartesi günü taburcu edildi.
Bebeğin ameliyatını gerçekleştiren Denizli Devlet Hastanesi Beyin Cerrahi Uzm. Opr. Dr. Süleyman Coşkun, bebeğin doğduktan sonra 24 saat içinde boynunda oluşan şişliğin kapatılması gerektiğini belirterek, "Tıp dilinde meningosel (omuriliğin etrafındaki koruyucu zarların omurgadaki bir açıktan dışarı çıkması) adı verilen rahatsızlık anne karnında gelişim sırasında oluşan bir bozukluktan kaynaklanarak oluşan bir rahatsızlıktır. Bebekte de doğduğunda boynunda bir şişlik vardı. Bu şişliğin ilk 24 saatte kapatılması gerekiyordu. Tedavi edilmezse açıkta olan omurilikten bütün mikroplar, beyin omurilik sıvısı ile direkt temas sağlar. Bu da menenjit dediğimiz beyin iltihaplanmasına neden olurdu. Ameliyatla boynundaki kesede omuriliğin dışında olan kısmını temizledik. Cildi kapattık. Ameliyatı hızlıca bitirmek zorundaydık. Bu yüzden ameliyatı en kısa sürede yaparak bebeğimizi sağlığına kavuşturduk" dedi.

FOTOĞRAFLI