AĞRI'nın Doğubayazıt ilçesinde geçen yıl hizmete giren Savcı Hakan Kılıç ilk ve orta okulunun bahçesindeki kanalizasyon arıtma sistemi arızalandı. Bu nedenle çevreye yayılan lağım kokusundan rahatsız olan öğrenciler ve veliler duruma tepki gösterdi. Veliler sorun giderilmezse çocuklarını okula göndermeyeceklerini söyledi.
Doğubayazıt Devlet Hastanesi'nin hemen arkasındaki Savcı Hakan Kılıç ilk ve orta okulunun bahçesine kurulan modern elektrikli kanalizasyon arıtma sistemi, okullar açıldıktan bir süre sonra arızalandı. Çevreye yayılan lağım kokusu, öğrencileri ve bölge halkını rahatsız etti. Elektrikli kanalizasyon arıtma sistemindeki arızanın giderilmemesi velileri de endişelendirdi. Velilerden Resul Özer, "Oğlum geçen yıl açılan bu okulda eğitim görüyor. Kanalizasyon arıtma tesisinin bozulması, arızanın giderilmemesi bizleri korkutuyor. Oğlum enfeksiyon kapmıştı bir hafta hastanede yatırdılar. Sorunun kısa sürede giderilmesini istiyoruz" diye konuştu.
Kanalizasyon sorununu defalarca Kaymakamlık ve Milli Eğitim Müdürlüğü'ne ilettiklerini ancak bir sonuç alamadıklarını ifade eden velilerden İbrahim Gökboğa, "Okulda yaklaşık 1000 öğrenci var. Bu öğrencilerin içinde ana sınıfına giden küçük çocuklar da bulunuyor. Bu çocuklar lağım kokusundan rahatsızr" dedi.
Lağım kokusu nedeniyle yakında bulunan camide de durumun benzer olduğunu anlatan velilerden Yusuf Savaş ise "Kanalizasyon hattı ana şebekeye bağlanmadığından sürekli arıza veriyor.  Sadece okullar değil, cami ve devlet hastanesi aynı sorundan rahatsız. Bu sağlık yönünden büyük bir tehlikedir" diye konuştu.
Yetkililer ise arıtma sisteminde meydana gelen arızanın giderilmesi için çalıştıklarını belirtti.

FOTOĞRAFLI