Erol AKKIR / ANTALYA, () - ANTALYA'da 1 yıldır kalp nakli olmayı bekleyen 32 yaşındaki Sinan Hançer, beyin ölümü gerçekleşen Bilal Afacan'ın kalbiyle yaşama tutundu. Yeni kalbiyle yoğun bakım servisinde yatan eşini ziyaret eden Zeynep Hançer, "O kalp bizim için çarpıyor" dedi.
Akdeniz Üniversitesi (AÜ) Hastanesi'nde 1 yıldır kalp nakli olmayı bekleyen Sinan Hançer, Balıkesir'in Edremit İlçesi'nde pazartesi günü silahla yaralanma sonucu götürüldüğü Edremit Devlet Hastanesi'nde beyin ölümü gerçekleşen 35 yaşındaki Bilal Afacan'ın bağışlanan kalbiyle yaşama tutundu. AÜ Kalp Damar Cerrahisi Anabilim Dalı öğretim üyesi Prof. Dr. Ömer Bayezid ve ekibi, çarşamba günü 3 saat süren operasyonla nakli gerçekleştirdi.
'KALBİM TIKIR TIKIR ÇALIŞIYOR'
Yoğun bakımda tedavisi süren Sinan Hançer, dün gözlerini açar açmaz Hatay'daki eşi 22 yaşındaki Zeynep Hançer'e yakınları aracılığıyla gönderdiği mesajda, çok iyi olduğunu, her şeyin yolunda gittiğini, yeni kalbinin tıkır tıkır çalıştığını söyledi. Eşinden aldığı mesaj üzerine Zeynep Hançer, babası Ahmet Özel, kayınpederi Mevlüt Hançer, kayınvalidesi Hatice Hançer ve çocukları 3 aylık Mustafa Sait ve 5 yaşındaki Mehmet Efe ile Antalya'ya geldi.
AÜ Hastanesi'ne giden Zeynep Hançer, yoğun bakım ünitesindeki eşini ziyaret etti. Duygusal anların yaşandığı ziyaretin ardından konuşan Zeynep Hançer, "O kalp bizim için çarpıyor" dedi. Eşiyle karşılaştıklarında çok duygulandığını belirten Hançer, "Sinan beni görünce çok sevindi. Yanında olduğumuzu bilmek ona güç verdi. Bağışçı aileye teşekkür ediyorum" diye konuştu.
Başarılı operasyonu gerçekleştiren Prof. Dr. Ömer Bayezid de, "Hastamızın sağlık durumu çok iyi. Kendisi yoğun bakımda tutuluyor. Bir süre daha gözetim altında tutulacak" diye konuştu.
FOTOĞRAFLI