Hakan ÇELİKBAŞ/SAMSUN, () - SAMSUN'da Suriye ve Iraklı mültecilerin yanısıra Türkmenistenlı 0-5 yaş grubu 300 çocuğa, çocuk felci aşısı yapılıyor.
Samsun'un Tekkeköy İlçesi'nde 10'uncu Avrupa Aşı Haftası kapsamında 'Aşılanın, Önleyin, Korunun' sloganıyla aşı kampanyası başlatıldı. Tekkeköy Kaymakamlığı Toplum Sağlığı Merkezi'nde gerçekleştirilen ve 5 gün sürecek aşı kampanyası boyunca Suriye ve Irak'ta çocuk felci vakası tespit edilmesi üzerine ilçede mülteci olarak bulunan Irak ve Suriyeli ailelerin yanısıra Türkmenistanlı 300 çocuğa çocuk felci aşısının yapılmasına başlandı.
Öte yandan ilçede yaşayan Türk ailelerin çocuklarına da karma aşı ve Hepatit A aşısı yapıldı. Aşı töreninin ardından sağlıklı yaşam için bin adım sloganıyla yürüyüş gerçekleştirildi.
Aşı kampanyası ile ilgili bilgi veren Samsun Halk Sağlığı Müdürü Dr. Mustafa Kasapoğlu, "Türkmen, Iraklı, Suriyeli 300 çocuğa çocuk felci aşısı yapacağız. Biz hastalıklardan korunma adına bunu yapıyoruz. Ülkemizde çocuk felci hastalığı 6 yıldır görünmüyor. Biz bu hastalığı kazıdık. Bunun içinde Dünya Sağlık Örgütü tarafından çocuk felcinden arındırılmış bir ülke olarak ilan edildi. Ancak komşu ülkelerden aşısız çocuklar geldi. Tekrar çocuk felci tehlikesi olur endişesiyle biz aşı kampanyalarını devam ettiriyoruz" dedi.

FOTOĞRAFLI