SAĞLIK Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, aile hekimliği uygulamasının ardından ülkedeki bütün ailelerin, ağız ve diş sağlığı hekiminin de olacağını söyledi.
Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, akşam saatlerinde geldiği Gaziantep'te, Şehitkamil Ağız ve Diş Semt Polikliniği açılışı ve İl Sağlık Müdürlüğü bünyesine alınan 20 ambulansın teslim törenine katıldı. Törende konuşan Bakan Müezzinoğlu, aile diş hekimi uygulamasının müjdesinin vererek, şöyle dedi:
"Aile hekimliğinden sonra artık bütün ailelerimizin aile diş hekimleri de olacak. 3 yaşındaki çocuğumuz da, 5 yaşındaki çocuğumuz da, 12 yaşındaki evladımız da ağız ve diş sağlığı hekimleriyle bu anlamda sağlıklı geleceğe hazırlanacak. Biz fakirimizi, fukaramızı, darda ve zorda olanı ve vatandaşımızın her kesimini sağlığın en iyisine, en iyisine ulaşabilecek yolları aştık, önündeki engelleri kaldırdık."
'SAĞLIK ÇALIŞANLARIMIZA SAHİP ÇIKALIM'
Sağlık çalışanlarına yönelik şiddete değinen Bakan Müezzinoğlu, sağlık çalışanlarına sahip çıkılmasını isteyerek, "Ne olur, sağlık çalışanlarımıza sahip çıkalım. Onlara şiddete hep birlikte karşı çıkalım. Bakın Gaziantep’te bu anlamda yüreğimiz biraz yanık. Doktor Ersin Arslan kardeşimizin, dedesini tedavi etmiş bir hekimin, burada şehit edilmesi açıkçası sen Antep’in ne edebine, ne değerlerine, ne insani duruşuna yakışmayan bir tablo. Hekimlerimize hep birlikte sahip çıkalım" diye konuştu.
Konuşmaların ardından Ağız ve Diş Sağlığı Polikliniği'nin açılışı yapılarak ambulanslar teslim edildi. Müezzinoğlu ve beraberindekiler açılış sonrasında polikliniği gezdi.
FOTOĞRAFLI