Erol AKKIR/ANTALYA, () - DİYARBAKIR'ın Ergani İlçesi'nde oturan Safinaz ve Metin Kaçar çiftinin ilkokul birinci sınıfa giden lösemi hastası kızları 6 yaşındaki Zeynep Kaçar, önce tedavi, ardından ilik nakli olacak.
Kaçar çiftinin üçüncü çocukları Zeynep Kaçar'a, henüz 2.5 yaşındayken aşırı yorgunluk ve kilo kaybı şikâyetleriyle götürüldüğü hastanede lösemi teşhisi konuldu. Sağlığına kavuşması için ilik nakli olması gereken Zeynep Kaçar'ın ailesi tedavi masraflarını karşılayamayınca, öğretmeni Arzu Zengin minik Zeynep ile ilgilenmeye başladı ve aileye yardım kampanyaları düzenledi.
Mehmet Akif Ersoy İlkokulu birinci sınıf öğrencisi Zeynep Kaçar ve ailesi, nakil için gerekli iliğin Almanya'da bulunduğu haberiyle büyük sevinç yaşadı. Zeynep Kaçar'ın öğretmeni Arzu Zengin, Zeynep'i tetkikler yapılması için Ankara Dışkapı Hastanesi Hematoloji Bölümü'ne götürdü. Minik Zeynep, daha sonra Almanya'dan gelen iliğin naklinin yapılacağı merkez olarak belirlenen Akdeniz Üniversitesi Hastanesi'ne ailesiyle geldi.
BABA İŞE YERLEŞTİRİLDİ
Zeynep Kaçar, dün tetkiklerin yapılabilmesi için Akdeniz Üniversitesi Hastanesi'nde kan örnekleri verdi. Doktorların öncelikle tahlillerin yapılması gerektiğini söylemesi üzerine aile, Antalya Büyükşehir Belediyesi Konuk Evi'ne yerleştirildi. Bu arada baba Metin Kaçar da Antalya Büyükşehir Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü'nde işe yerleştirildi.
Diyarbakır Ergani'den acil ilik nakli olacak beklentisiyle Antalya'ya geldiklerini söyleyen öğretmen Arzu Zengin, "Burada ilik nakli için uzun bir süreç gerektiğini öğrendik. Zeynep'in nakilden önce bir süre tedavi olması gerekiyormuş. Akdeniz Üniversitesi Hastanesi'nde 8 kit odası bulunuyormuş. İlik nakli olan hasta çocuklar kit odası denilen bu steril odalarda kalıyormuş. Ancak şu an 8 odanın da dolu olduğunu öğrendik. Hastalardan biri taburcu olursa Zeynep'i çağıracaklarmış. Zeynep'in önce süreli tahlil ve tedavisi yapılacak. Ardından oda boşalırsa ilik nakli yapılacak" diye konuştu.

FOTOĞRAFLI