Hasan BOZBEY/ORHANGAZİ (Bursa), () - BURSA’nın Orhangazi İlçesi’nde yaşayan Altıncan Ailesi'nin lösemi tedavisi gören 1.5 yaşındaki oğlu Alper Kağan için Almanya’da uygun ilik bulundu. Ancak ailenin Almanya’daki tedaviyi karşılayacak imkanı olmadığı için Valilik'ten alınan izinle yardım kampanyası başlatıldı.
Orhangazi’ye bağlı Sölöz Mahallesi'nde ailesinde yaşayan Mustafa ve Muzaffer Altıncan çiftinin 2 oğlundan küçüğü olan Alper Kağan’a, geçen Mayıs ayında Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde lösemi tanısı kondu. Tedavi altına alınan Alper Kağan’ın fabrikada işçi olarak çalışan babası, oğlunun tedavi masraflarını karşılayamaz olunca, yakınları tarafından bir yardım kampanyası başlatıldı.
Mustafa Altıncan, oğlunun rutin kontrolleri sırasında, hastalığını tesadüfen öğrendiklerini söyledi. Altıncan, tedavi devam ederken uygun ilik bulunması için araştırma yapıldığını ifade ederek, "Almanya’daki bir kan bankasında Kağan için uygun ilik bulundu. 6’da 6 uyum sağladığı için biz de hemen irtibat kurduk. Maddi imkanlarımız oluşursa aralık ayı ortalarında ilik naklini gerçekleştirmek için Almanya’ya gideceğiz" diye konuştu.
Kağan’ın tedavisi için Bursa Valiliği’nden alınan izinle yardım kampanyası başlatıldığını da ifade ederek şöyle konuştu:
"Kampanya büyük ilgi görüyor. Türkiye’nin her noktasından insanlar yardımlarda bulunuyor. Şu an için ilik nakline yetecek kadar miktar henüz ortaya çıkmadı. Kendi imkanlarımızla bu mali külfetin altından kalkmamız mümkün değil. Sadece ilik nakli için 20 bin Euro isteniyor. Almanya’ya gidiş ve devam edecek tedaviler için toplam 75 bin liraya ihtiyaç var."
Sosyal medyada da büyük ilgi gören kampanyanın duyurulması için sanatçılar ve spor kulüpleri de destek veriyor.

FOTOĞRAFLI