HATAY'ın İskenderun İlçesi'nde pembe tişört giyen 350 kişi meme kanserine dikkati çekmek amacıyla el ele tutuşup kurdele figürü yaptı.

İskenderun Toplum Sağlığı Merkezi personeli ve liseli öğrencilerden oluşan 350 kişilik grup, 'Meme Kanseri Farkındalık Ayı' dolayısıyla dikkat çekici bir etkinliğe imza attı. Pembe tişört giyerek Atatürk Anıtı önünde toplanan grup, el ele tutuşarak oluşturduğu kurdele figürü, insansız hava aracıyla görüntülendi.

Amanos Dağları'ndan atlayış yapan bir yamaç paraşütçüsü de meme kanseriyle mücadelenin simgesi olan pembe kurdeleyle alana alkışlar arasında iniş yaparak etkinliğe destek verdi.

İskenderun Toplum Sağlığı Merkezi Müdürü Volkan Yeter, Meme Kanseri Farkındalık Ayı nedeniyle 250 öğrenci 100 personelden oluşan ekiple birlikte farkındalık yaratmak için pembe kurdele oluşturduklarını anlattı. Yeter, 20 yaşından sonra her kadının ayda bir defa meme muayenesi olması gerektiğini belirterek, "Amacımız kanserde erken tanıya ve meme kanserinin önemine dikkati çekmekti. Bundan dolayı böyle bir etkinlik düzenledik ve daha çok kitleye ulaşabileceğimizi düşündük"dedi.

Dr. Selda Bilgin Dalyan ise pembe kurdelenin 'meme kanserinin farkındayım ve ondan kokmuyorum' anlamına geldiğine dikkat çekerek her kadının bu konuda duyarlı olması gerektiğini, erken teşhisin hayat kurtardığını ifade etti.