MANİSA ve ilçelerindeki hastanelerde görev yapan sağlıkçılar, Samsun'da Opr. Dr. Kamil Furtun'un görev yaptığı hastanede silahlı saldırıda öldürülmesini protesto etti. Kentte 09.00 ile 09.15 arası acil servisler hariç polikliniklerde hasta muayenesi yapılmadı. Merkez Efendi Devlet Hastanesi'ndeki eylem uzayınca, sıra bekleyen hastalar tepki gösterdi.
Samsun'da Göğüs Hastalıkları Hastanesi'nde göğüs cerrahisi uzmanı olarak görev yapan Opr. Dr. Kamil Furtun'un silahlı saldırı sonucu öldürülmesi, tüm yurtta olduğu gibi Manisa kent merkezi başta olmak üzere ilçelerdeki hastanelerde de protesto edildi. Saldırıya tepki göstermek için tüm Türkiye'de olduğu gibi kentte de 09.00 ile 09.15 arası acil servisler hariç polikliniklerde hasta muayenesi yapılmadı.
Manisa Merkez Efendi Devlet Hastanesi bahçesindeki eyleme, sağlık kolundaki tüm sendikaların yönetici ve üyeleri katıldı, saldırı kınandı. Bu sırada eylemin süresinin 15 dakikayı geçmesi üzerine hastalar tepki gösterdi. "Siz hakkınızı arıyorsunuz. Biz nasıl hakkımızı arayacağız? Daha ne kadar bekleyeceğiz?" diyen hastalar, görevlilerce sakinleştirildi.
Öte yandan eylemde; Sağlık- Sen üyesi ve Sağlık Emekçileri Sendikası üyesi bir grup bilinmeyen bir nedenle kısa süreli tartıştı.
İLÇELERDE DE TEPKİ
Manisa'nın ilçelerinde de Dr. Kamil Furtun cinayeti protesto edildi. Manisa Tabip Odası Turgutlu Temsilcisi Aile Hekimi Dr. Ali Sarıçam, Sarıgöl Toplum Sağlığı Merkezi Başkanı Dr. Servet Özdoğan, Akhisar Mustafa Kirazoğlu Devlet Hastanesi Başhekimi Erol Karaca ile Yardımcısı Ali Osman Çağlayan yaptıkları açıklamalarla saldırıyı kınadı.

FOTOĞRAFLI