Mehmet OKUR/SİLİFKE(Mersin), () - MERSİN'in Silifke İlçesi'nde 8 aylıkken geçirdiği ateşli hastalık ardından yapılan iğne sonucu 'Spastik serebral palsi' (kas zayıflığı) hastalığına yakalanan 20 yaşındaki Kübra Arıcı, yürümek istiyor.
Silifke İlçesi'nin Göksu Mahallesi Toros Apartmanı'nda annesi ile birlikte yaşayan Kübra Arıcı, 6.5 aylık olarak dünyaya geldi. 8 aylıkken ateşli hastalık geçiren Kübra'ya götürüldüğü hastanede iğne yapıldı. Yapılan iğne ardından kas zayıflığı hastalığına yakalanan Arıcı, bundan sonraki yaşamını yatağa bağlı sürdürmeye başladı. Geçen süre içerisinde anne ve babası da ayrılan Kübra'nın yaşamı alt üst oldu. Hayattaki tek dayanağının kızı olduğunu belirten anne 55 yaşındaki Sultan söyler, hastalık nedeniyle özel yapılması gereken fizik tedavi giderlerini devletin karşılamadığını söyledi. Söyler, şöyle dedi:
"Maddi durumum el vermiyor. İstanbul Fizik Tedavi Rehabilitasyon Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde geçtiğimiz yıl mart ayında tedaviye gittik. 10 veya 15 günlük bir tedaviden sonra tekrar evimize gönderiliyoruz. Tek isteğim, kızımın iyi olmasıdır. Başka bir şey istemiyorum. Sayın Cumhurbaşkanımızdan yardım istiyorum. Tedavisi karşılansın. Ya burada ya da başka bir özel hastanede cihazlarla tedavisi gerekiyor. Buradan sesleniyorum yavrumu güneşli havalara çıkarsınlar."
"SAĞLIĞIMA KAVUŞMAK İSTİYORUM"
Kübra Arıcı, 20 yıldan bu yana yatağa mahkum yaşadığı için büyük zorluklar çektiğini belirterek şunları söyledi:
"Devlet özel tedavi masrafını karşılamıyor. Tek istediğim Cumhurbaşkanımızın sesimi duyması. Çok şey istemiyorum. Ben de yaşıtlarım gibi dışarı da gezmek, anneme yük olmamak istiyorum. Kendi işimi kendim yapabilmek istiyorum. Eğitim görmek istiyorum. 15 yaşındayken 2 ay eğitim görebildim. Milli Eğitim Bakanlığı'ndan gelen öğretmenler ile ders gördüm. Ama eğitim öğretim dönemini aştığım için 2 ay sonuna yetişebildim. Okuma yazma biliyorum heceleyerek okuyabiliyorum. Bunlar bir yere kadar ama ben sağlığıma kavuşmak istiyorum. Sağlığıma kavuştuktan sonra gerisi olacak inanıyorum."

FOTOĞRAFLI