Bedir ALTUNOK/KARS, () - KARS Kafkas Üniversitesi (KAÜ) Tıp Fakültesi Sağlık Araştırma ve Uygulama Hastanesi'ne ilk kez, tıp dilinde 'mikro-perkütan nefrolitotomi' diye bilinen kapalı böbrek taşı ameliyatı yapıldı.
Merkeze bağlı Cumhuriyet Mahallesi’nde oturan 3 çocuk babası Kural, böbreklerinde bulunan 11 ve 12 milimetre çapındaki taş sorunu nedeniyle KAÜ Tıp Fakültesi Sağlık Araştırma ve Uygulama Hastanesi’ne başvurdu. Burada Üroloji Anabilim Dalı öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Murat Bağcıoğlu ve ekibi tarafından ameliyat edilen Kural, başarılı bir operasyonunun ardından kısa sürede sağlığına kavuştu. 1.5 aydır ağrı çektiğini söyleyen Kural, "Ameliyat sonrası ne bir ağrı hissettim ne de sorun yaşadım" dedi.
Yrd. Doç. Dr. Bağcıoğlu ise Kural’ın hastanede yapılan kontrollerde sol böbreğinde 12 milimetre çapında böbrek taşı tespit ettiklerini ifade ederek, daha önce şok dalgalarıyla taş kırma tedavisi yapıldığını belirtti. Taş kırma tedavisinde başarılı olunamadığını hatırlatan Bağcıoğlu, hastaya bölgede ilk kez uygulana kapalı böbrek taşı ameliyatı yaptıklarını söyledi. Yrd. Doç. Dr. Murat Bağcıoğlu, 'Mikro-perkütan nefrolitotomi' yöntemiyle 1.5 milimetrelik bir delik açarak iğneyle taşa ulaşıyoruz. Ameliyat olan hasta ertesi gün yürüyor" diye konuştu.

FOTOĞRAFLI