Erol AKKIR / ANTALYA, () - AFYONKARAHİSAR'da çiftçilik yapan 46 yaşındaki Gülname Balcı, Akdeniz Üniversitesi Hastanesi'nde robotik cerrahi ile gerçekleştirilen kalp kapakçığı ameliyatından bir hafta sonra normal yaşamına döndü.
Afyonkarahisar'ın Başmakçı İlçesi Çığrı Köyü'nde eşiyle çiftçilik yapan 4 çocuk annesi Gülname Balcı, 4 ay önce şiddetli karın ağrısı başlayınca Isparta Devlet Hastanesi'ne gitti. Burada yapılan tetkiklerde, kalp kapakçıklarında daralma olduğu belirlenen Balcı,  ilaç tedavisiyle sağlığına kavuşamayınca Afyon'a götürüldü. Balcı, "9 gün Afyon'daki hastanede yattım, biraz toparlandım ve eşim beni Akdeniz Üniversitesi Hastanesi'ne getirdi" dedi.
Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi Kalp Damar Cerrahisi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. İlhan Gölbaşı, hastanın nefes darlığı ve aşırı yorgunluk şikayetiyle kendilerine getirildiğini belirterek şunları anlattı:
"Yapılan tetkiklerinde ciddi mitral darlık saptandı. Daha önce de mitral darlığı nedeniyle bu hastamız inme atağı geçirmişti. Hastamıza mitral kapağı dediğimiz, kalp kapakçığının değiştirilmesi planlandı. Daha önce kalp kapağı değişimi ameliyatlarını göğüs duvarından 20 santimlik kesilerle gerçekleştiriyorduk. Ancak bu hastada bu ameliyatı robotik cerrahi ile gerçekleştirdik. Koltuk altından yaklaşık 2- 3 santimlik kesiden girerek kalp kapakçığını değiştirdik. Hastamız ameliyat sonrası kısa sürede ayağa kalktı ve günlük aktivitelerine başladı."
'HAYVANLARINA VE ISPARTA GÜLLERİNE KAVUŞTU'
Ameliyattan önce bahçe işleri ve hayvanlarıyla uğraştığını belirten Gülname Balcı, Kendisinden önce kalp ameliyatı olanların hala hastanelerde yattığını belirterek şöyle dedi:
"Ameliyattan bir hafta sonra köyüme döndüm, herkes hayret etti. 'Sen nasıl oldu da böyle iyileştin' diye sordular. Ben de yaram küçük olduğu için çabuk iyileştiğimi söyledim. Hastalanmadan önce bahçe işleri ve 30- 40 hayvana ben bakıyordum. Isparta güllerimiz var, onları da ben yetiştiriyordum. Karın ağrım başlayana kadar da hiçbir rahatsızlığım yoktu. Artık sağlığıma kavuştum, bahçe işlerime geri döneceğim." 
FOTOĞRAFLI