Salih GÜNER/KIRŞEHİR, () - KIRŞEHİR'de kısa süre önce kalp ameliyatı geçiren 20 yaşındaki Fatma Eraslan’ın dişinde oluşan iltihabın kalbi etkilemesinden dolayı yaşamını yitirdiği iddia edildi.
Nasuhdede Mahallesi’nde oturan konfeksiyoncu Hüseyin Eraslan’ın kızı 20 yaşındaki Konya Selçuk Üniversitesi Peyzaj Mimarlık bölümü ögrencisi Fatma Eraslan, 21 Aralık pazar günü akşamında azı dişinde meydana gelen apseden dolayı rahatsızlanınca ailesi ile birlikte Ahi Evran Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi acil servisine gitti. Doktorlar tarafından müdahale eden ve doğuştan kalbi delik olan ve kısa süre önce kalbinden ameliyat olan Eraslan'ın dişindeki iltihap kısa sürede vücuduna yayıldığı ve iltihap nedeniyle kısa sürede kalbi durduğu ve doktorların tüm müdahalesine rağmen öldüğü bildirildi.
Fatma Eraslan'ın geçen yıl kazandığı üniversite sınavı sonucunda okuduğu Konya Selçuk Üniversitesi Peyzaj Mimarlık bölümünde eğitim gördüğü ve kalbinden yaşadığı rahatsızlıktan dolayı 2014-15 yılındaki eğitim öğretim yılının başlarında eğitimine ara vererek, kalbinden ameliyat olduğu ifade edildi. Ahi Evran Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Yrd.Doç.Hacı Kaymaz, Fatma Eraslan’ın doğuştan kalp rahatsızlığı nedeniyle Ankara Hacettepe’de tedavi gördüğünü hatırlatarak, şöyle konuştu:
"Kalp rahatsızlığı nedeniyle zaten uzun süredir tedavi görüyormuş. Son olarak dişinde oluşan iltihap nedeniyle tedavi edilmesi gerekiyordu. Hacettepe Hastenesinde  yer olmadığı için hastanemizde antibiyotik tedavisine başlanmıştı. Kalp rahatsızlığı nedeniyle akciğer başta olmak üzere vücudunda büyük hasar oluşmuş. Kızımızın ölüm nedeni antibiyotik tedavisinden değil, kalp probleminden."
Yaşamını yitiren Eraslan, gerekli işlemlerinin ardından Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci, 22'nci Dönem Kırşehir Milletvekili Hacı Turan, İl Başkanı Salih Çetinkaya ve çok sayıda kişinin katılımıyla hafta sonu Sanayi Camii’nde öğleleyin kılınan cenaze namazının ardından Bağbaşı Mezarlığı’nda defnedildi.

FOTOĞRAFLI