KADIN Geliştirme Derneği'nin (KİGDER) ‘Hayata ve sana güveniyorum’ projesi kapsamında düzenlenen Alzheimerlı hasta bakım kursunu tamamlayan 23 kadın kursiyer belgelerini aldı. KİGDER Başkanı Dr. Sema Karaoğlu, kadın istihdamına katkı sağladıkları için mutlu olduklarını söyledi.
KİGDER ‘Hayata ve sana güveniyorum’ projesi kapsamında ‘Alzheimerlı hasta bakımı’ eğitiminin ilk bölümü tamamlandı. KİGDER, kursun ilk bölümünün tamamlanması nedeniyle basın toplantısı düzenledi. Projenin ortaklarının Erciyes Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi ve Melikgazi Sağlık Vakfı olduğunu anımsatan KİGDER Başkanı Dr. Sema Karaoğlu, “Hayata ve sana güveniyorum Birleşmiş Milletler Sabancı Kültür Vakfı projesi. Proje kapsamında 27 kişiyle eğitime başlandı, 23 kadın tamamladı. Kayseri'de TÜİK verilerine göre 65 yaş üstünde yaklaşık 90 bin nüfus var. Alzheimer Derneğine göre 65 yaş üstü nüfusun yaklaşık yüzde 10'u demans hastası olarak kabul edilmektedir. Bunun da yaklaşık yüzde 50'sinin Alzheimer hastası olduğu düşünülürse, Kayseri'de 4 bin 500 Alzheimer hastası olduğu tahmin edilmektedir. Görüldüğü üzere Alzheimer hastalığı koca bir tren gibi hızla üstümüze gelmektedir. Zamanında gerekli önlemler alınmazsa, kazanın sonuçları toplumda büyük hasarlara yol açabilir” diye konuştu.
Alzheimer hastalarının da engelli hastalar gibi aileleri tarafından saklandığını öne süren, Dr. Karaoğlu, “Ailelerin ebeveynlerini emanet edebilecekleri 23 eğitimli kadınımız işe girmeye hazır” dedi.
KİGDER üyesi ve kursiyerlere eğitim veren Şenel Güngör de, kursiyerlerin teknik eğitimlerinin ERÜ Sağlık Bilimleri Fakültesi akademisyenleri tarafından verildiğini belirterek, “En az lise mezunu olan kursiyerlerimiz zaten eğitimli. Alzheimerlı hasta bakım eğitimiyle daha da donanımlı oldular. En kısa zamanda işe yerleşeceklerini de umuyoruz” diye konuştu.

DÖ(OE/AAA)(FOTOĞRAFLI)