Ünsal YÜCEL/KEŞAN (Edirne), () - EDİRNE’nin Keşan İlçesi’nde 8 ay önce ‘medulloblastom’ denilen beyincik bölge tümörü nedeniyle ameliyat olan ve ameliyat sonrası hareket etme ve konuşma yetisini kaybeden 19 yaşındaki İsmet Polat Kaşıkçı, tedavi için anne sütü içiyor.
Geçen yıl üniversiteyi kazanan, ancak hastalığı nedeniyle okuluna gidemeyen İsmet Polat Kaşıkçı’ya en büyük desteği ise 42 yaşındaki annesi Türkan Kürklüoğlu veriyor. İsmet Polat Kaşıkçı, 8 ay önce ‘medulloblastom’ denilen beyincik bölge tümörü nedeniyle Ankara Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde ameliyat oldu. Ameliyat nedeniyle yürüme ve konuşma yetisini kaybeden Kaşıkçı, kemoterapi tedavisini sürdürüyor. Anne Türkan Kürklüoğlu ise beyin hücrelerinin daha hızlı yenilenmesi için oğlunu her gün anne sütüyle besliyor.
Türkan Kürklüoğlu, oğlunun hastalığının baş ağrısıyla ortaya çıktığını belirterek, “Hastaneye gittik ve aynı gün tanı konuldu. Ankara Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde ameliyata girdi. 9 saat ameliyatı sürdü. 1 aya yakın hastanede kaldı. Daha sonra Edirne’ye geçtik. Edirne’de ilk 2 ay radyoterapi gördü. Ardından da 3 ay kemoterapi gördü. Bu tedavi sürecinde kan değerleri çok düştü. Düştüğü zaman toparlanması çok zor oluyor. Bunu anne sütüyle başardık. Anne sütüne çok acil ihtiyaç duyuyorum. Bulmakta da çok zorlanıyorum. Özellikle kemoterapi çok yıpratıyor. Bir yandan fizik tedavisi sürüyor. Henüz hiçbir şeyi başarmış ya da atlatmış değiliz. Akrabalarım, arkadaşlarım ve dostlarım yardımcı oluyorlar” dedi.
“ANNE SÜTÜ VERDİĞİM TAKDİRDE KAN DEĞERLERİNİ YÜKSELTEBİLİYORUM”
İsmet Polat Kaşıkçı’nın hastalığı nedeniyle yeterince beslenemediğini ifade eden Kürklüoğlu,  “Anne sütü vermediğim zaman kan değerleri çok fazla düşüyor. Düştüğü zamanda kemoterapi alamıyor. Kemoterapi almadığı zamanda tümörün tekrar çıkma olasılığı çok yüksek. Anne sütü verdiğim takdirde kan değerlerini yükseltebiliyorum. Böylece tedaviye de devam edebiliyoruz. Tümör, beynin hareket merkezinde olduğu için oradaki hücrelerin tamamı alındı. Bana bir patoloji uzmanının söylediği, ‘Beyin hücreleri alındı ama beynimizle, beyinciğin içerisinde başıboş gezen bir sürü küçük hücre var. Biz başıboş gezen hücreleri anne sütüyle hareketlendirmeye çalışıyoruz. Yani bu çocuk tekrar hareket edebilir. Şu an azda olsa hareket edebiliyor, heceleyerek konuşabiliyor” Türkan Kürklüoğlu, her gün taze anne sütüne ihtiyaçlarının olduğunu kaydederek, bu konuda yetkililerden yardım istedi.

FOTOĞRAFLI