İTALYA'dan İzmir'e sefer yapan dev yolcu gemisinde tatlı ve pasta ustası olarak çalışan ve yolda rahatsızlanan Jamaikalı Delores Taylor, İzmir'deki özel bir hastanede yapılan beyin ameliyatıyla sağlığına kavuştu.
10 yıldır dev yolcu gemilerinin mutfağında pasta ustası ve aşçı olarak çalışan bir çocuk annesi Delores Taylor'ın çalıştığı gemi, geçtiğimiz günlerde İtalya'dan İzmir'e doğru yola çıktı. İzmir'de üç günlük mesafe kalmışken görme kaybı ve baş ağrısı yaşamaya başlayan Taylor, gemideki doktor tarafından muayene edildi. Görme kaybı giderek ilerleyen kadının bir an önce uzman bir doktora gösterilmesi gerektiğine karar verildi. Rahatsızlığı artan Jamaikalı kadın, gemi Kuşadası'na yanaştıktan sonra, ilk kontrollerinin ardından ambulansla, İzmir'deki Özel Gözde Hastanesi'ne getirildi. Hastanede görevli Beyin Cerrahı Op. Dr. Levent Tosyalı ve ekibi de hasta yoldayken hazırlıkları yaptı. İzmir'e geldiğinde çekilen MR filminin ardından beyinciğin beyin sapını sıkıştırdığı ve beyin içi basıncın yükseldiği belirlendi. Taylor, acil olarak ameliyata alındı.
Dr. Tosyalı ve ekibi, beyinde genişletme ameliyatı yaparak, beyin sapına oluşan baskıyı kaldırıp, kafa içi basıncı azalttı. Üç saat süren riskli beyin ameliyatının başarıyla tamamlanmasının ardından Taylor, Yoğun Bakım Servisi'ne alındı. Ertesi gün gözlerini açan Taylor, ameliyatı gerçekleştiren doktor Tosyalı ve kendisiyle yakından ilgilenen hastanenin başhemşiresi Mendune Gençtürk'e teşekkür etti. Taylor, "Bana burada çok iyi baktılar. Çok sempatik, sevecen bir sağlık ekibiyle karşılandım. Sağlığıma kavuştuğum için çok mutluyum. Buradaki güleryüzü her yerde anlatacağım" dedi.
CHIARY SENDROMU'NA YAKALANDI
Jamaikalı hastanın 'chiary sendromu' isimli, nedeni tam olarak belli olmayan bir hastalığa yakalandığını belirten Dr. Tosyalı, "Hastanın beyinciğinin beyin sapına doğru itilmesi nedeniyle beyin sapında sıkışma ve buna bağlı olarak kafa içi basınçta artış yaşanıyordu. Buna bağlı olarak da görme kaybı, baş ve boyun ağrısı oluşan hasta son olarak bize geldi. Hastayı ense bölgesinde yaptığımız girişimle ameliyat ettik. Rahatsızlığın olduğu bölgede 'genişletme' operasyonu gerçekleştirdik. Şu an hastamızın durumu iyi. Birkaç gün daha izledikten sonra bir sıkıntı yaşanmadığı takdirde taburcu edeceğiz" diye konuştu.

FOTOĞRAFLI