Ömer GÖREN / İSTANBUL, () - İşitme engelli hasta ve yakınlarının sorun ve şikayetlerini rahatlıkla anlatıp daha iyi ve kaliteli bir hizmet alabilmeleri için tercüme hizmeti verilecek.  
Farkındalık yaratılması hedeflenen projede, işitme engelli hasta ve yakınları hastanelere geldikleri andan itibaren rahatsızlıklarını işaret diliyle hekimlere anlatıp, yine işaret diliyle sorunlarına yanıt alacaklar.
Öncü olacak projenin ilk adımını ‘Liv Hospital Ankara’ atarak, işitme engelli hastalara daha iyi ve kaliteli bir hizmet verebilmek amacıyla çalışan personeline gönüllü işaret dili eğitimi aldırttı. İşitme Engelliler Federasyonu ile ortak yürütülen proje kapsamında 120 saat temel işaret dili eğitimi alan Liv Hospital personeli sertifikalarını almaya hak kazanırken, aralarından seçilen 5 personel ise ileri düzeyde işaret dili eğitimine devam edecek.
“AMAÇ: İŞİTME ENGELLİ VATANDAŞLARA KALİTELİ HİZMET”
Projeyle farkındalık yaratarak öncü olmayı hedeflediklerini vurgulayan Liv Hospital Ankara Genel Müdürü Op. Dr. Gülçin Türkmen Sarıyıldız,“İşitme engelli hasta hastanemize geldiği andan itibaren sorununu ve şikayetini bizlere ifade edebilmeli ki biz onun derdine çare olup kaliteli ve daha iyi bir hizmet verebilelim. Dolayısıyla Liv Ankara engelsiz hastane haline gelerek, misafirleri ile kesintisiz iletişim içinde olacak” dedi.
Sözlerinde işitme Engelliler Federasyonuyla beraber yürütecekleri projeden de bahseden Sarıyıldız, engelli hastaların Türkiye’nin ve dünyanın her yerinden 3G teknolojisi üzerinden rahatlıkla randevu alarak tedavi olmalarını sağlayacaklarının da altını çizdi.
Liv Hospital Ankara’da yapılan törene Ak Parti Ankara Milletvekili Tülay Selamoğlu, Liv Hospital Ankara Genel Müdürü Op. Dr. Gülçin Türkmen Sarıyıldız, Türkiye Sakatlar Konfederasyon Başkan Yardımcısı Tülay Ay ve Dernek Başkanları katılırken, adayların sertifikalarını Ak Parti Ankara Milletvekili Tülay Selamoğlu verdi.

(FOTOĞRAFLI)