Erol AKKIR/ANTALYA, () - ANTALYA'da hastanelerde yer olmadığı için babasının 550 TL'ye sanayide yaptırdığı fototerapi cihazıyla yaşama tutunan, basında çıkan haberlerin ardından hastanede tedavisi yapılıp taburcu edilen mavi ışık hastası 4.5 aylık Poyraz Ergün için planlanan karaciğer nakli, hala Serpil Arıcan'ın vazgeçmesi nedeniyle gerçekleşmedi.
Dünyada 202 kişide görülen ve günde 10-12 saat mavi ışık tedavisi uygulanması gereken 'mavi ışık' hastası 4.5 aylık Poyraz Ergün için hastanelerde yer bulunamayınca baba Servet Ergün, sanayide 550 TL'ye yaptırdığı fototerapi cihazıyla oğlunun tedavisini ilkel şartlarda sürdürdü. Poyraz bebek, basında çıkan haberlerin ardından Antalya Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde bir süre tedavi görüp taburcu edildi.
Hayırseverler tarafından alınan modern fototerapi cihazıyla evdeki tedavisi süren Poyraz Ergün, bu sürede gelişim açısından karaciğer nakline uygun hale geldi. Bu kez baba Servet Ergün'ün nakle uygun olmadığı espit edilince, Poyraz bebeğin halası 45 yaşındaki Serpil Arıcan, verici olacağını belirterek 15 gün önce Özel Medical Park Hastanesi'ne başvurdu. Tetkiklerin olumlu sonuçlanmasıyla sevince boğulan baba Ergün, karaciğer naklinin 1 ay içinde yapılacağı haberini paylaştı.
Serpil Arıcan, karaciğer bağışı konusunda ailesiyle görüş ayrılığına düştüklerini belirterek dün nakilden vazgeçtiğini söyledi. Çok üzgün olduklarını, ancak kız kardeşinin kararına saygı duyduğunu belirten Servet Ergün, "Kız kardeşimin verici olmasından son derece mutlu olacağımı söylemiştim. Ancak bu kararına da saygı gösteriyorum. Bunda da bir hayır vardır. Allah bir kapıyı kapar bir kapıyı açar. Allah Poyraz için her şeyin en uygununu layık görecektir" dedi.

FOTOĞRAFLI