NEVŞEHİR'in Hacıbektaş İlçesine Sağlık Bakanlığı tarafından yaptırılan 25 yataklı 'entegre' hastane açıldı.
Hastanenin açılış törenine Nevşehir Valisi İlhami Aktaş, AK Parti Nevşehir Milletvekilleri Ebubekir Gizligider ve Mustafa Açıkgöz, İl Sağlık Müdürü Dr. Rahim Ünlübay, Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreteri Uzm. Dr. Muhammet Çömçe, Hacıbektaş Kaymakamı Ahmet İhsan Çiğil, Hacıbektaş Belediye Başkanı Ali Rıza Selmanpakoğlu, Hacıbektaş Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Şakir Karataş ve daire müdürleri ile vatandaşlar katıldı. Vali İlhami Aktaş, törende yaptığı konuşmada, ''Son yıllarda hükümetimizin, devletimizin özellikle sağlık alanında yaptığı yatırımları yaşayan birer vatandaş olarak da görüyoruz. Derinkuyu ve Avanos ilçelerindeki hastaneler hizmet vermeye başladı. İnşallah sağlıkta vatandaşlarımıza en güzel hizmeti vereceğiz'' dedi. 
AK Parti Nevşehir Milletvekili Mustafa Açıkgöz de, ''AK Parti'nin 15 yılda iftihar ettiği ve övündüğü şeylerden bir tanesi de sağlıktır. Evde hizmetler, hastaneleriyle, doktorlarıyla aile hekimleriyle vermiş olduğumuz güzel hizmetlerden bir tanesidir. Tabii 15 Temmuz'dan sonra yaşadığımız süreçte milli birlik ve beraberliğimizin pekiştiği o günden sonra şunu daha iyi anladık ve gördük ki, bu ülkenin milli birlik ve beraberliğine kastetmeyen, sadece bu ülkede kardeşçe yaşamayı düşünen kim varsa Alevisi, Sünnisi Kürdü, Lazı onlar bizim başımızın tacı ve hiçbir ayrım yapmadan da bütün hizmetlerimizi öyle götürmeye çalışıyoruz'' diye konuştu. 
İl Sağlık Müdürü Dr. Rahmi Ünlübay ise, tüm ilçe merkezlerine bir entegre tesis yapmak üzere yola çıkıldığını belirterek, ''Biz hiç kimse hasta olmasın istiyoruz. Bunun için Halk Sağlığı Müdürlüğümüz, koruyucu sağlık hizmetleri yönünde gerekli çalışmalarını yapmakta. Tedavi hizmetleri için de bizler elimizden gelen her türlü imkanı çok değerli Hacıbektaş halkına sunmak için çalışıyoruz" diye konuştu.

FOTOĞRAFLI