Hatay’ın merkez mahallesinde oturan 9 çocuklu Güner ailesinin dramı 4 yıl önce eşi Rıdvan Güner’in İran’a TIR ile yük götürmesiyle başladı. Rıdvan Güner (46) İran’a yük götürmek için gider ve orada tutuklanarak cezaevine girer. 3 ay önce de İran’da idam edilerek cenazesi Hatay’a gönderilir. Eşinin ölmesiyle hayatı kararan göğüs kanseri tedavisi gören 36 yaşındaki Hüda Güner ve 9 çocuğu yıkılır.

Göğüs Kanseri tedavisi gören 9 çocuklu anne Hüda Güner (36) acı dolu hayatını şu sözlerle anlattı. ‘’Daha henüz çocukken 13 yaşında evlendirilerek Hatay’a gelin olarak geldim. Eşim TIR şöförlüğü yaparak ekmeğimizi kazanmaya çalışıyordu. Antep den Afganistan’a yük taşıyordu, bir gün yüklerin içine gizli bir şey koymuşlar. Sonra da ihbar ederek İran’da tutuklanmasına sebep oldular. Eşim ceza aldığını dahi bize söylemedi üzülmeyelim diye. Ben Valilikten öğrendim. Eşim çok eziyet ettiklerini beni kurtar diye telefonda yalvardı. Eşim bana, Hüda git Başbakan’dan yardım iste, vali den yardım iste beni kurtar, bana çok eziyet ediyorlar, ayaklarım zincirle bağlı kurtar beni diye yalvardı. 4 yıl öncesine kadar her şey normal mutlu bir aileydik. En büyüğü 20, en küçüğü 6 yaşında tam 9 tane bir birinden güzel yavrularımız oldu. Eşim beni ve çocuklarımı hiç kimseye muhtaç etmedi. Bir gün eşim İran’a yük götüreceğini söyledi. Bende hayırlısı ile git gel dedim olacaklardan habersiz. Sonra haber geldi İran’dan. Eşimin cezaevinde olduğunu ve müebbet ceza aldığı söylediler. O an yıkıldım, hayatım karardı. Tam dört yıl cezaevinde yattıktan sonra 3 ay önce de idam edilerek cenazesi gönderildi evimize’’ dedi.

9 çocuğuyla birlikte hayatını sürdürmeye çalışan 36 yaşındaki kanser hastası Hüda Güner, idam edilerek öldürülen eşinin yasını tutmaya dahi fırsat bulamadan geçim derdine düştü. Birkaç aydır evinin kirasını ödeyemeyen ailenin imdadına Kimse Yok Mu Derneği yetişti. Güner ailesinin 1 yıllık kirasını Kimse Yok Mu gönüllüsü bir iş adamı karşılayarak yardımcı oldu. Kimse Yok Mu Hatay temsilciliği, mağdur ailenin tüm ihtiyaçlarını karşılamak üzere çalışma başlatarak Çekyat, perde, halı, yatak, mutfak malzemesi, buzdolabı ve çamaşır makinesi gibi temel ihtiyaçların yanı sıra, gıda temizlik malzemesi ve giyim olmak üzere birçok ihtiyacını karşılayarak ailenin zor durumdan çıkmasına yardımcı oldu.

İstanbul’dan Hatay’a program için giden kimse Yok Mu gönüllüsü sanatçı ve gazeteciler gece yarı yarısı demeden Güner ailesini ziyaret ederek, Hüda Güner’e baş sağlı dilediler. Gönüllü sanatçılar, kanser hastası olan 36 yaşındaki Hüda hanımın anlattıkları karşısında gözyaşlarına boğuldular. Kimse Yok Mu gönüllüsü ‘’Sizin acınız büyük, tekrar anlattırarak acınızı deşmeye gelmedik. Biz niye buradayız? En azından bundan sonra çocuklarınızın eğitim durumuyla ve ihtiyaçlarınızı giderme olarak kimseye muhtaç olmayacaksınız. Sizin kimseye minnet borcunuz yok. Bizim insanlık görevimiz, kimsenin önünde eğilmeyin, bundan sonra Kimse Yok Mu gönüllüsü olarak biz varız’’ diyerek aileye destek sözü verdi. Eğitim döneminde de kırtasiye malzemesi olarak kitap, kalem, silgi ve çanta gibi okul ihtiyaçlarını da üstlenen Kimse Yok Mu gönüllüleri, çocukların okuma heyecanları olsun biz daha bir şey istemiyoruz’’ diyerek destek verdiler.

Kukla sanatçısı Hakan Arısoy, çocuklara özel hazırlamış olduğu bir birinden güzel kuklalarla çocukları mutlu etti. Çocuklara evin içinde gösteri yaparak, bir nebze olsun onların gülmelerini sağladı. Çocuklara Hacivat Karagöz kuklası hediye etti.