YOZGAT’ta, İl Sağlık Müdürlüğü'nce uygulamaya konulan 'Nokta ve Hareketli Ambulans Projesi' sayesinde trafik kazalarına hızlı müdahale sağlanıyor.
Karayolları geçiş güzergahında yer alan ve trafik kazalarının sıklıkla yaşandığı Yozgat’ta, gezici ambulanslar özellikle trafik kazalarında meydana gelen yaralanma olaylarına kısa sürede müdahale imkanı kazandırıyor. Yozgat- Ankara, Yozgat-Sivas ve Yozgat-Kayseri karayollarında belirlenen bölgelere konuşlandırılan ve yolda seyir halinde belirli bir hızla ilerleyen tam donanımlı ambulanslar, şehir trafiğine takılmadan olay yerine ulaşıyor. Asılsız ihbarların da büyük ölçüde önüne geçen proje ile olaylara hızlı müdahale imkanı sağlandığı belirtildi.
Proje hakkında bilgi veren İl Sağlık Müdürü Dr. Fatih Şahin, yaralanma ve acil hastalarda bir dakikanın bile çok önemli olduğunu belirterek, şunları söyledi:
"İlimiz, karayolları üzerinde kavşak noktada bulunuyor. Bu nedenle trafik kazaları ve müdahale edilmesi gereken kaza sayıları fazla. Hızlı müdahaleyi daha iyi bir şekilde yerine getirebilmek için nokta ve hareketli ambulans uygulamasını başlattık. Özellikle trafiğin yoğun olduğu günlerde gezici ambulanslarımız karayolu güzergahında hareket halinde bulunuyor. Bu uygulama sayesinde iki dakikalık süre içerisinde müdahale imkanı bulduğumuz trafik kazaları oldu. Özellikle trafik kazasında bir-iki dakikanın çok önemi var. Merkeze bağlı olarak çalışan ambulanslarımız belli noktalarda konuşlandırıldı ve o noktalarda belirli zamanlarda da hareketli olarak sadece olduğu yerde durarak değil karayolu üzerinde belirli bir hızda seyir halinde görevlerini yerine getirecekler."

FOTOĞRAFLI