Özel Gaziosmanpaşa Hastanesi hakkında özel sigorta şirketleri, Sağlık Bakanlığı, Cumhuriyet Savcılıkları ve ilgili resmi devlet kurumlarına posta ile gönderilen bir mektup ortaya çıktı. Bunun üzerine Sağlık Bakanlığı, Hastaneyi denetledi. Bakanlık denetçileri Hastaneye olumlu rapor verdi. Daha öncede başkaları adına alınmış telefon numaraları ile GOP Hastanesinin müşterilerini arayıp ihbarlarda bulunulmuş, Hastanenin şikayeti üzerine yaklaşık 10 bin telefon kaydı Türkiye İletişim Başkanlığı(TİB) tarafından tesbit edilmişti. Olayın Gaziosmanpaşa Hastanesi’ne intikalinden sonra, hastane yönetimi kurulan kumpası ortaya çıkarmak için çalışma başlattı.

Bakırköy Cumhuriyet Savcılığı’na şikayette bulunup, kurumlara gönderilen zarfı kimin postaya verdiğinin soruşturulmasını istedi. Savcılığın verdiği emir üzerine inceleme başlatan polis, PTT’nin asılsız ihbar mektuplarının postaya verildiği günkü kamera kayıtlarını izlemeye aldı. PTT memurlarının da postayı getiren şahsı tespit etmesiyle ilgili kişinin kimliği araştırıldı. Polis kısa sürede zarfları PTT’ye getiren şüpheliyi yakalayarak ifadesine başvurdu. Şüpheli şahıs poliste verdiği ifadesinde zarfları kendisine Avrupa Şafak Hastanesinin verdiğini belirtti.

H. B. ifadesinde şöyle dedi: “Ö. A. Hastanesi’nde vezne sorumlusu olarak çalışıyorum.  30-40 yaşlarında düzgün şiveli bir bayan benim bulunduğum vezneye gelerek  ‘Ben Özel Şafak Hastanesi’nden geliyorum’ dedi. Elinde bulunan hatırladığım kadarıya 21 adet mektupların Bakırköy PTT’sinden gönderilmesini istedi. Ayın şirket bünyesinde olduğumuz için verilen mektupları aldım ve Bakırköy Carusell AVM’nin karşı sokağındaki PTT şubesine giderek gönderdim. Mektupların içeriği hakkında bilgi sahibi değilim. Mektupların içeriğini ilk kez ifadeye çağrıldığımda  öğrendim” dedi.
Olayla ilgili Cumhuriyet Başsavcılığı’nın başlattığı soruşturma sürüyor.

Gaziosmanpaşa Hastanesi’ye ilgili daha önce başkaları adına alınmış telefon numaralarından da hastane müşterisi hastalar, yine sigorta şirketleri ve resmi kurumlar aranarak yapılan ihbarların arkasında da aynı kurumun olduğu yönünde ipuçları elde edildiği iddiasıyla şikayette bulunulmuştu.
aydınSes