Gaziosmanpaşa Belediyesi’nin iş sahibi olmak isteyeler için düzenlediği ‘Hasta ve Yaşlı Bakımı Eğitim Programı’ düzenlenen açılış programıyla başladı. Programa katılan Belediye Başkanı Hasan Tahsin Usta, “Hastaya ve yaşlıya hizmet bizim medeniyet değerlerimizde zaten olan bir özelliktir” dedi.

Gaziosmanpaşa Belediyesi ve Yeni Yüzyıl Üniversitesi Gaziosmanpaşa Hastanesi
işbirliğiyle gerçekleştirilen ‘Hasta ve Yaşlı Bakımı Eğitim Programı’ başladı. Programın açılışına Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Hasan Tahsin Usta, Belediye Başkan Yardımcıları, Hastane Kurucu Başkanı Sn. Mustafa Hayta, Başhekim Prof. Dr. Müslüm Çiçek, çok sayıda yönetici ve konuklar katıldı.
Açılış konuşmasını Yeni Yüzyıl Üniversitesi Gaziosmanpaşa Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Müslüm Çiçek gerçekleştirdi.

Programda konuşan Başkan Usta hasta ve yaşlılara hizmet etmenin Türk insanın medeniyet değerlerinde zaten olan bir özellik olduğunu dile getirerek, “Bu kursu açmaktaki amacımız hasta ve yaşlı bakımının en doğru şekilde yapılmasını sağlamaktır. Onların psikolojilerini bilmek, ihtiyaçlarını gidermedeki incelikleri kavramak önemli detaylardır. Bu kursta da bu detaylar sizlere anlatılacak.” diye konuştu.


Başkan Usta’nın konuşmasının ardından kursiyerlere eğitimine geçildi. Program kapsamında kursiyerlere, ‘Hasta İletişimi, İş Hayatında İletişim, Hasta ve Yaşlı Psikolojisi/Yaklaşım, Hasta ve Yaşlı Bireylerde Enfeksiyonlarla Karşı Koruma, Evde Felçli Hasta Bakımı, Yaşlılarda Hafıza Sorunları, Hasta ve Yaşlı Bireylerin Ağız ve Diş Bakımı, Hasta ve Yaşlı Bireylerde Hijyen, Hasta ve Yaşlı Bireylerde Boşaltım, Hasta ve Yaşlı Bireylerde Uyku ve Dinlenme, Hasta ve Yaşlı Bireylerde Vücut Isısını Korumada Dikkat Edilecek Hususlar, Hasta ve Yaşlı Bireylerde Hareket ve Kazalardan Korunma’ konularında eğitim verileceği belirtildi. Eğitim programını tamamlayanlara ise Gaziosmanpaşa Belediyesi ve Yeni Yüzyıl Üniversitesi tarafından katılım sertifikası verilecek.

Açılış konuşmasını Yeni Yüzyıl Üniversitesi Gaziosmanpaşa Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Müslüm Çiçek gerçekleştirdi. Toplumların yaşlandığını yaşlılığın kaçınılmaz ve geri dönülmez bir süreç olduğunu ve gerek dünya ülkelerinde gerekse de ülkemizde yaşlı nüfus sayısının giderek artmakta olduğuna değindi. Tıp dünyasındaki gelişmelerin, yaşam kalitesinin artmasının, erken dönemde teşhis ve tedavinin, koruyucu sağlık hizmetlerinin gelişmesinin ve yaygınlaşmasının, doğurganlık hızının düşmesinin, bebek ölüm oranlarının düşmesinin ve hizmete erişebilirliğin önemini vurguladı.

Yeni Yüzyıl Üniversitesi Gaziosmanpaşa Hastanesinin hem mevcut sağlık profesyonellerinden oluşan güçlü öğretim üyesi kadrosuyla, hem teknolojiyi ve tıpta ki son gelişmeleri yakından takip eden vizyonuyla ilçemize, şehrimize, yurt içinden ve yurt dışından gelen hastalarına, her alanda kaliteli hizmet verebildiklerine değindi. Bu ve benzer eğitimlerle bilgilendirme toplantıları, seminerlerle her türlü desteği vermekten mutluluk duyduklarını bildirdi. Ardından Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Hasan Tahsin Usta konuşmasında her insanın evinde yaşlı ve hastası olduğunu, büyüklerimize ve yaşlılarımıza her açıdan gereken özeni göstermemiz gerektiğini belirtti. “Hasta Ve Yaşlı Bakımı Eğitim Programı”nın bölgemizde ilk kez yapıldığını ve Gaziosmanpaşa’nın birçok konuda ilklere imza atan bir ilçe olduğunu söyledi.

Hasta ve yaşlılara hizmet etmenin Türk insanın medeniyet değerlerinde zaten olan bir özellik olduğunu dile getirerek, ‘’ Bu kursu açmaktaki amacımız hasta ve yaşlı bakımının en doğru şekilde yapılmasını sağlamaktır. Onların psikolojilerini bilmek, ihtiyaçlarını gidermedeki incelikleri kavramak önemli detaylardır. Bu kursta da bu detaylar anlatılacak’’ diye konuştu.

Yeni Yüzyıl Üniversitesi Gaziosmanpaşa Hastanesi ile böyle bir eğitim programı düzenlemiş olmaktan mutluluk duyduğunu dile getirdi. İlçemizde böylesine bir hastanenin varlığının çok kıymetli olduğunu ve Türkiye’nin ilk özel hastanelerinden birini Gaziosmanpaşa’da kurduğu için Sn. Mustafa Hayta’yı taktir ettiğimi söylemek isterim dedi.

Gaziosmanpaşa Hastanesinde hem verilen hizmetler açısından, hem hekim kadrosu hem de yapılan uygulamalarla, hastalarımıza konforlu ve hızlı hizmet veriliyor olmasının kendilerini sevindirdiklerini belirtti. Bir tıp fakültesi hastanesinin yakınımızda, ilçemizde olması da bizleri halkımız ayrıca mutlu ettiğini ve bunun bölgemiz halkı için büyük bir fırsat olduğunu ekledi.
Başkan Usta’nın konuşmasının ardından kursiyerlerin eğitimine geçildi.

Programın içeriği


Hasta İletişimi,

İş Hayatında İletişim,

Hasta ve Yaşlı Psikolojisi/Yaklaşım,

Hasta ve Yaşlı Bireylerde Enfeksiyonlarla Karşı Koruma,

Evde Felçli Hasta Bakımı,

Yaşlılarda Hafıza Sorunları,

Hasta ve Yaşlı Bireylerin Ağız ve Diş Bakımı,

Hasta ve Yaşlı Bireylerde Hijyen, Hasta ve Yaşlı Bireylerde Boşaltım,

Hasta ve Yaşlı Bireylerde Uyku ve Dinlenme,

Hasta ve Yaşlı Bireylerde Vücut Isısını Korumada Dikkat Edilecek Hususlar,

Hasta ve Yaşlı Bireylerde Hareket ve Kazalardan Koruma idi.