GAZİANTEP’te geçirdiği beyin kanaması sonrası kaldırıldığı hastanede beyin ölümü gerçekleşen 77 yaşındaki Zeliha Çakallı’nın organları, oğlu Ökkeş Çakallı tarafından bağışlandı.
Hafta sonu düşerek başını yere çarpınca yakınları tarafından Gaziantep Dr. Ersin Arslan Devlet Hastanesi’ne getirilen ve beyin kanaması geçirdiği saptanınca yoğun bakım ünitesine alınan Zeliha Çakallı’nın gece geç saatlerde beyin ölümü gerçekleşti. Beyin ölümü gerçekleşen Zeliha Çakallı’nın böbrekleri ve karaciğeri doktorların görüştüğü oğlu Ökkeş Çakallı tarafından bağışlandı. Annesinin ölümünün ardından doktorların önerisine sıcak baktığını kaydeden Ökkeş Çakallı, organ bekleyen hastalara ümit olmak için annesinin karaciğerini ve böbreklerini bağışladığını belirtti. Türkiye’de organ bekleyenlere yardımcı olunması gerektiğini belirten Çakallı, “Organ bağışıyla annem günahlarından inşallah muvaffak olur. Organlar, hangi kardeşimize giderse gitsin, bizim için insanlık önemlidir” dedi.
Operasyonla organları alan Dr. Ersin Arlan Devlet Hastanesi Organ Nakil Koordinatörü Anestezi Uzmanı Pınar Aktalay ise, “Hastamızın beyin ölümü gerçekleştikten sonra, aile ile organ nakli konusunda görüştük. Aile Organ nakline çok sıcak baktı. Bizi de çok mutlu ettiler. Kullanılabilecek organları karaciğer ve böbreklerini ameliyat ile aldık. Operasyon sonrasında karaciğer Gaziantep Üniversitesi’ne gitti, börekler ise Ege Üniversitesi’ne gitti. Zeliha teyzemizin organları 3 hastanın hayatını kurtaracak” diye konuştu.

FOTOĞRAFLI