MERSİN'de yaşayan Semih ve Şeyma Yıldızçelik'in çift taraflı kaval kemiği eksikliği (Tibial Hemimelia) hastası olarak doğan 1 yaşındaki oğulları Furkan Eymen'in ömür boyu engelli kalmaması için ameliyat olması gerekiyor. Dünyada milyonda bir görülen rahatsızlık için Furkan Eymen'ın 5-6 ameliyat geçirmesi ve 230 bin dolara ihtiyaç var.

Furkan Eymen'in Türkiye'de tedavisini gerçekleştirecek uzman bir doktor olmadığı için yurtdışından gelecek ekip tarafından tedavi edilecek. 6 ameliyat dizisinden oluşan tedavi süreci için istenen 230 bin doları karşılayamayan aile, oğullarının yürüyebilmesi için hayırseverlere yardım çağrısı yaptı.

Özel bir firmada çalışan baba Semih Yıldızçelik, hastalığın milyonda bir görüldüğünü ve 3 yaşına kadar ameliyat edilmezse oğlunun ömür boyu yürüyemeyeceğini söyledi. Bu tür ameliyatlarda tecrübesi olan ve dünyada bu ameliyatı başarı ile gerçekleştirebilecek birkaç uzmandan biri olan Prof. Dr. Michael Weber'e ulaştıklarını ifade eden Yıldızçelik, "Michael Weber mayıs ayında İstanbul'a geldiğinde görüştük.

Weber, çocuğumuzu muayene ettikten sonra ayaklarının düzelebileceğini, tedavisinin mümkün olduğunu söyledi. Dünyada milyonda bir görülen bir rahatsızlık olduğundan dolayı 5-6 ameliyat gerekiyor. Ameliyat dizisinin ardından çocuğumuz normal insanlar gibi yürüyebilecek. Ancak tedavi için yaklaşık 230 bin dolar gerekiyor. Bu rakam karşılayabileceğimiz bir rakam değil.

Valiliğe kampanya başlatmak için müracaatlarda bulunduk. Bunun dışında Ramazan ayı dolayısı ile fitre ve zekat olarak birçok yerden yardım talebinde bulunduk. Şu ana kadar 95 bin lira toplandı. Furkan Eymen bebeğin yürüyebilmesi için bize lütfen yardım edin. Bu çocuğun geleceği ve umudu sizin yardımlarınıza bağlı. Çocuğumuz tedavi edilmezse yürüyemeyecek ve hayatı boyunca engelli olarak yaşayacak" dedi.

ÇOĞU GECELER AĞLAYARAK GEÇİYOR

Türkiye'de birçok doktor gezdiklerini fakat Furkan Eymen bebeğin Türkiye'de tedavi edilemeyeceğini üzüntüyle öğrendiklerini kaydeden anne Şeyma Yıldızçelik gözyaşlarına boğularak, "Ayaklarını dengede tutamıyor ve yürüyemiyor. Birçok acılar yaşıyor. Dışarıdan küçük bir kemik çıkıntısı var. Emeklemesine engel oluyor ve çoğu gecemiz ağlayarak geçiyor. Biz insanlardan yardım istiyoruz" diye konuştu.
Furkan Eymen bebeğin tedavisi için gereken para toplanırsa, Prof. Dr. Weber'in Türkiye'ye gelip İstanbul'daki özel bir üniversite hastanesinde ameliyat edebileceği de bildirildi.