Samsun'da Dr. Kamil Furtun'un görevi başında uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybetmesi Erzurum ve Ağrı'da sağlık çalışanları tarafından protesto edildi. Türk Sağlık-Sen Erzurum Şube Başkan Vekili İlim Gödekmerdan, "Şifa veren eller kendi hayatlarından her gün endişeliler" dedi.
Erzurum'daki Bölge Eğitim ve Araştırma ve Göğüs Hastaneleri önünde basın açıklaması yapan Sağlık-Sen ile Türk Sağlık-Sen Şubeleri Dr. Kamil Kurtun'un öldürülmesini kınadı. 2005 yılından beri 4 doktorun katledildiğini söyleyen İlim Gökekmerdan, "Hastaneleri ellerinde sopa, bıçak ve silahla basanlara dikkat çekerek felaket geliyor demiştik. Fakat uyarılarımız dikkate alınmadı. Her olaydan sonra yapılan uyarıları dikkate almayıp önlem almakta ihmalkar davrananlar da bu olayın sorumlusudurlar. Hayatından endişe ederek hizmet sunan sağlık çalışanlarının, şiddete uğrayanların ve yitip giden canların vebali onlarında üzerindedir. Her fırsatta 'insanı yaşat ki, devlet yaşasın' diyenler, gelinen noktada devletin memurunu yaşatamaz, kamu kurumlarında çalışanların çalıştığı iş yerinde canını koruyamaz durumdadırlar. Talebimiz çok basittir. Sadece güvenli çalışmak ve akşam olunca sağ salim ailemize kavuşmak istiyoruz. Hastanelerin savaş meydanlarını andırdığı, çalışanın her saniye şiddete uğrama korkusu yaşadığı bir ortam olarak kalmasını istemiyoruz. Biz burada hizmet üretmekten çekinir bir hale geldik. Şifa veren eller kendi hayatlarından her gün endişeliler. Bunun düzeltilmesini istiyoruz" diye konuştu.
SİYAH ÇELENK BIRAKTILAR
Ağrı Devlet Hastanesi bahçesinde öğle saatlerinde bir araya gelen Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası Ağrı şubesi ile Tabipler odasına bağlı sağlık çalışanları ellerinde pankart ve dövizlerle yaşanan şiddete tepki gösterdi. Tabip Odası temsilcisi Dr. Ulaş Yılmaz yaptığı konuşmada, "Yüreğimiz acı ve öfke dolu. Meslektaşımızın görev yaptığı hastanede hunharca katledilmesini nefretle kınıyoruz. Acı ile doluyuz; yılların emeği ile yetişmiş, kendi ailesinden, eşinden, çocuklarından çaldığı vakitlerle hastalarına faydalı olmaya çalışan ve halkımızın sağlığı için gece gündüz fedakarca hizmet vermeye çabalayan çok kıymetli meslektaşlarımız için gözyaşı döküyoruz. Niyetler, hedefler, planlar bu yönde olsaydı Ersin’imiz, Melike’miz, Kamil’imiz bugün bembeyaz önlükleri ile hastane koridorlarında halkımızın sağlığı için koşturmaya devam ediyor olabilirlerdi. Sürekli olarak şiddete uğradığımız, dövüldüğümüz, vurulduğumuz hastane binalarına girmiyoruz" dedi.
Yapılan basın açıklamasından sonra grup İl Sağlık Müdürlüğü önüne siyah çelenk bırakarak alkışlarla protesto etti.

FOTOĞRAFLI