SAMSUN’da özel bir hastanede görev yapan Genel Cerrahi Uzmanı Dr. Levent Karagöz, "Yutma güçlüğü çeken kişiler, halk arasında yemek borusu kanseri olarak bilinen 'özofagus' kanserinin belirtilerini taşıyabilir" dedi.
Samsun'da Genel Cerrahi Uzmanı Dr. Levent Karagöz, yemek borusu kanserinin Doğu Anadolu'da daha sık görüldüğüne dikkat çekti. Dr. Levent Karagöz şunları söyledi:
"Öncelikle tümörün büyüklüğüne bağlı olarak katı gıdalara karşı yutma güçlüğü oluyor. Hastalar bunu genellikle önemsemiyor ve başka şeylere bağlayarak doktora gitmiyor. Hastalar ne zaman ki sıvı gıdaları yutamamaya başlıyor, o zaman bize başvuruyorlar. Bu yüzden hastaların çoğunda tanı konulduğunda hastalık ileri evrede oluyor ve iyileşme şansı azalıyor." 
Sigara tüketimi, alkol, radyasyona maruz kalmanın genel risk faktörleri arasında olduğunu vurgulayan Dr. Levent Karagöz, "Yemek borusu kanseri erken yakalandığında tedavisi mümkün olan bir hastalıktır. Yutma güçlüğünün her zaman basit olmayacağı dikkate alınmalı ve doktora başvurulmalıdır" diye konuştu.

HÇ(MS/COŞ) (FOTOĞRAFLI)