ERZURUM'da 'Kadın sünnetçi' olarak tanınan Ürolog Dr. Nursel Atasoy, günde ortalama 15 çocuğun erkekliğe ilk adım atmasını sağlıyor. 
Erzurum Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde (BEAH) görev yapan Ürolog Dr. Nursel Atasoy, bölgenin ilk ve tek kadın sünnetçisi olarak günde 15, haftada 60 ile 90 arasında çocuğu sünnet ettiğini belirtti. Türkiye'de 4-5 kadın ürologdan biri olan Dr. Nursel Atasoy, 4 yıl önce şark hizmeti için Erzurum BEAH'e tayin edildiğini hatırlattı. Yaz mevsiminde okulların tatil olduğu dönemde daha çok sünnet yapıldığını ifade eden Dr. Nursel Atasoy  Dadaşkent'teki ek hastane binasının sünnet için tahsis edildiğini anlattı. Dr. Atasoy, şunları söyledi:
"Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi sadece Erzurum'un değil bölge illerine sağlık hizmeti veriyor. İl dışından gelen çok fazla hasta var. Ciddi, büyük ameliyatlar yapılıyor. Burada sünnete ayıracağımız zaman kısıtlı olabiliyor. Dadaşkent ek binası sünnet için özel tahsis edildi. Çocuklar için ayrı servisler var. Çocuğun psikolojisi açısından böyle bir ayrım güzel oldu. Çocukların mutlaka sünnet olmadan önce bir ürolog ya da anestezi uzmanı tarafından muayene edilmesi lazım. Mahalle aralarındaki sünnetçiler ileride telafisi mümkün olmayan sağlık sorunlarına yol açabilir. Buralarda yapılan sünnet organ kaybına da sebep olabilir."
Dr. Atasoy'a sünnet olan İlkokul 4'üncü sınıf öğrencisi Mert Şehmuz ise "Bazen beni sünnetçiyle korkutuyorlardı. Bu yüzden sünnetçiyi hep erkek hayal ederdim. Kadın doktoru görünce önce şaşırdım" diye konuştu.

FOTOĞRAFLI